28 oktober: Selecties Corenos 1 en 2 houden punten in eigen huis

7 november 2017

Zaterdag 28 oktober hebben de teams van Corenos 1 en 2 de punten in eigen huis gehouden.

Klokslag twaalf uur was het podium aan Corenos 2. De ploeg trad aan tegen The Knickerbockers 10, of 11… Vanaf het startsignaal voelde de thuisploeg aan dat het kon winnen. Niets was minder waar, na enkele mogelijkheden voor Rob Knot en Bart Moes gemist te hebben kwam Gerard Uil aan de rechterkant door. Hij gunde de goal aan neef Rob Knot, hij rondde de voorzet keurig af en tekende voor de 1-0 voorsprong.

Even later was Tim Scholtens de defensie van TKB dankbaar toen zij hem een bal zomaar in de voeten schoof. Hij trapte de bal met zijn chocolade been langs de keeper en verdubbelde de voorsprong.

Na rust bleek dat de verdediging van TKB patent hebben op assists geven aan de tegenpartij. Tim werd alweer een bal gegund. De spits faalde niet en legde de bal in de hoek. Debutant Robert van Dijken was gepasseerd voor een positie in het 1e elftal. Als blijk van zijn waardering om te mogen spelen trakteerde hij zijn teamgenoten op een doelpunt. Een dof schot van zo’n 20 meter raakte de touwen om de eindstand op 4-0 te bepalen.

 Om half 3 was het de taak aan de spelers van Corenos 1 om het kunstje van eerder over te doen. De thuisploeg begon sterk en dwingend aan de wedstrijd. Corenos was het eerste half uur oppermachtig en creëerde de ene kans na de andere. Toch kreeg Stedum de beste kans toen een wilde bal langs centrum verdediger Cris Uil viel. Goalie Sven Knot voelde zich de aangewezen persoon om de bal weg te werken maar een buitenspeler van Stedum kroop ertussen.

Hij was echter te veel naar de zijkant gedwongen om een poging op scoren te ondernemen. Toen hij zich alsnog in een kansrijke positie had gedraaid lag tot opluchting van trainer Peter Ernst linksachter Wouter Wieringa op de doellijn. Als een ware zeehond kopte hij de bal voor de lijn weg.

In de tweede helft werd er aan beide kanten weinig gecreëerd. Corenos voetbalde tegen zichzelf en Stedum kwam beter in de wedstrijd. Er was een grote kans voor de bezoekers voor nodig om de druk weer wat op te gaan voeren. Jordan Müller stuurde zijn tegenstander op de achterlijn het bos in en legde de bal op een presenteerblaadje terug voor Joran Knot. Hij was net als een week eerder te wild in de afronding en trapte de bal in het vangnet.

Even later lukte er eindelijk een actie van Lars Baar, hij gaf een puntgave voorzet waaruit Jordan Müller binnen kon koppen. 10 minuten voor tijd verwijderde zijn inzet de hatelijke nul van het scorebord. In plaats van achteruit te lopen ging de thuisploeg door op zoek naar een grotere voorsprong. Joran Knot kreeg na enig gebrei de bal op rand 16 metergebied in de voeten. Hij keek ijzig kalm waar de keeper stond en plaatste de bal zakelijk in de benedenhoek.

Na afloop werd er door spelers, staff en supporters gezamenlijk geproost op de 6 punten.