Corenos 1: het seizoen is weer begonnen

12 september 2017

Het nieuwe seizoen is inmiddels enkele weken begonnen en de selectie van het 1e elftal is volop in voorbereiding voor de start van de competitie. Gedurende de zomerstop trainde de selectie (1e en 2e) enkele keren door. Op zaterdag 26 augustus werd er tweemaal getraind. Tussendoor lunchten alle spelers en staf samen in de kantine. Een week later speelde Corenos tegen DIO Groningen in het KNVB bekertoernooi. Een typische eerste wedstrijd van het seizoen waarin nog niet alles wilde lukken. Klik op de titel om verder te lezen!

Op het kunstgras in de stad scoorde Corenos voor rust tweemaal. Keeper Sven Knot stopte een strafschop. Na rust werd de stand binnen vijftien minuten omgezet in 1-5. Gerry Winkel viel in de rust in. Hij had slechts een kwartier nodig om het net twee keer te vinden. Na negentig minuten liepen de spelers met een 2-8 winst op zak van het veld af. Sven Knot herhaalde zijn prestatie van voor rust en stopte in het tweede bedrijf opnieuw een strafschop.

De dinsdagavond oefenwedstrijd tegen Loppersum bood perspectief. Hoewel de bezoekers uit de 3e klasse meer in balbezit was en dreigend speelde kwam Corenos er een aantal keer goed uit. Met als gevolg een aantal goede scoringskansen. Laat in de 2e helft scoorde Joran Knot via een omweg de 1-2. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Ondanks de nederlaag had Corenos een mooie basis laten zien om aan te kunnen werken.

Dat kwam er echter absoluut niet uit toen VV Veendam op bezoek kwam afgelopen zaterdag in de tweede wedstrijd van het bekertoernooi. Corenos kwam niet toe aan fatsoenlijk voetbal en kwam op achterstand door een aaneenrijging van miscommunicaties en persoonlijke fouten. Het was pas later in de tweede helft dat Corenos de tegenstander terug kon dwingen en kansen kon creëren. Meerdere 1 op 1 kansen werden gemist, een schot van Aalderd Duinkerken ging nèt over, Nico de Vries plaatste een vrije trap op de paal en Marcel Dijkstra kopte tweemaal in het zijnet. Zoals een ongeschreven wet in de voetballerij vaak klinkt, ‘als je ‘m zelf niet maakt, krijg je ‘m tegen’. Ook vv Veendam deed beroep op deze wet. Uit een tot tweemaal toe slecht weggewerkte vrij trap kwam de bal bij de spits uit Veendam terecht. Hij maakte al dan niet geheel geoorloofd middels een duw en een te hoog geheven been de bal vrij en faalde op 4 meter van het doel niet. Corenos druipt op eigen veld on-eigen af, hoewel er graag in eigen kunnen geloofd wordt zal de ploeg moeten leren om uit een ander vaatje te tappen.

Aanstaande zaterdag speelt de ploeg de laatste wedstrijd in het bekertoernooi. The KnickerBockers 1 komt dan te gast in Roodeschool. Hoewel de kans klein is dat Corenos een ronde verder zal komen in het toernooi, zal de ploeg er zichzelf goed aan doen het de 3e klasser lastig te maken danwel te winnen.