Corenos 1 sluit voetbaljaar 2016 af met slechte reeks

14 december 2016

Zoals er de afgelopen weken verloren werd tegen Amicitia, de Heracliden en HS’88 moest de hoofdmacht van Corenos ook afgelopen zaterdag het hoofd buigen voor Middelstum 1.
In de eerste helft was het wachten op een doelpunt van de Roodschoulsters, de ploeg had het duidelijke overwicht en gaf Middelstum weinig tijd in de opbouw. Een aantal goede reddingen van de doelman van de thuisploeg hield Middelstum overeind. Voor spits Arjen Tamsma stond het aluminium in de weg na een bekeken vrij trap. Wellicht was de grootste kans echter voor de mannen in het blauw toen er bij Corenos achterin te veel tijd werd genomen in de opbouw.
Zo goed als Corenos voor rust speelde kwam er na de thee niet meer uit. Middelstum zette eerder druk op de opbouw en liet Corenos verder en verder inzakken. Pas toen de rooien de draad weer op pakten en het weer de goede kant op leek te gaan voor Corenos kreeg Middelstum de uitgelezen kans op een goal. Centrale verdediger en captain Martijn Poort kwam mee op bij een vrije bal. Hij kon vrijuit voorlangs koppen waar er bij de tweede paal binnengeschoten kon worden.
Na de 1-0 ging Corenos op jacht naar de gelijkmaker, met ingevallen Germen Tamsma was er iets meer dreiging richting de goal maar op een opstootje na werd het niet meer spannend.

Corenos 1 zal zich na de winterstop moeten herpakken, wil het mee gaan draaien in de middenmoot. Slechts 1 van de 4 “derby’s” werd gewonnen. De huidige reeks is niet over naar huis te schrijven maar binnen de selectie is er geen sprake van paniek. De ploeg moet en zal zichzelf bewijzen in voetbaljaar 2017.