Corenos D1 pakt beker in toernooi Warffum

13 juni 2016

Vanochtend stond een toernooi in Warffum op het programma voor de D1 van Corenos. Vier D-teams hadden zich ingeschreven: Warffum D1, Poolster D2, RoodZwart Baflo D1 en Corenos D1.

In de eerste wedstrijd waren Corenos en Poolster aan de beurt. Corenos speelde een solide wedstrijd en wist tweemaal te scoren (Yorick en Daan). Poolster had weinig in te brengen. De tweede wedstrijd waren Warffum en RZ Baflo aan de beurt. In een spannende, gelijkwaardige wedstrijd werd er niet gescoord. De derde wedstrijd tussen RZ Baflo en Corenos liet ook een spelbeeld zien van gemotiveerde spelers die maar niet wisten te scoren. In de wedstrijd tussen Poolster en Warffum liet Poolster zien dat ze wel degelijk goed konden voetballen. Met een klinkende 2-0 overwinning was de strijd om de beker weer volledig open. In de laatste wedstrijd voor Corenos, nu met Warffum als tegenstander, bleek dat ze zich behoorlijk vergist hadden in de sterkte van Warffum. Al snel kwam Warffum op voorsprong en met de nodige moeite wist Corenos er een gelijkspel uit te halen, door een doelpunt van Tim. Nu kon Corenos alleen nog eerste worden als Poolster gelijk zou spelen of verliezen. En als RZ Baflo, na tweemaal gelijkspel, zou winnen was het doelsaldo bepalend. Poolster was de betere ploeg tegen RZ Baflo en scoorde vrij makkelijk. Tot de laatste minuut leek Poolster gemakkelijk te winnen. En toen kwam RZ Baflo toch met een knap doelpunt langszij. De eindstand werd 1-1. Hiermee werd de totaalstand van het toernooi: 4e Warffum, 3e RZ Baflo, 2e Poolster en 1e Corenos.

Corenos kreeg een mooie beker, een medaille en alle deelnemers kregen een vaantje. Een mooie afsluiting van een gezellig toernooi.