Corenos komt net tekort tegen titelkandidaat HS’88

27 september 2018

ROODESCHOOL – Na zes weken voorbereiding stond voor Corenos zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen titelkandidaat HS’88. Na negentig minuten spelen bleef de 3-5 op het scorebord staan. Aan Corenos-zijde scoorden Jordan Muller (2) en Germen Tamsma.

Met de nieuwe hoofdtrainer Marco Pesiwarissa aan het roer heeft Corenos een andere speelstijl eigen gemaakt. Meer voetbal van achteruit met bewegende mensen rondom de bal en verdedigend meer druk op de helft van de tegenstander. Dat laatste bezorgde in de beginfase wel wat voor verwarring bij de gasten. Verdedigend zetten de Roodeschoolsters constant druk op de laatste linie, waardoor HS’88 niet aan voetballen toe kon komen. Corenos zat er kort bovenop. Via enkele omschakelmomenten richting aanval, werden de Roodeschoolsters afgevlagd voor buitenspel door de reservekeeper van HS’88 die als assistent-scheidsrechter fungeerde.

Tot de 27e minuut was HS’88 geen enkele keer in het zestienmetergebied gekomen, totdat uit een vrije trap Miquel Korte uit de aandacht van zijn verdediger kon ontsnappen en de 0-1 kon inkoppen. Corenos was na de 0-1 even de draad kwijt: de linies stonden te ver van elkaar en men kon amper in de duels komen. HS’88 kreeg nog enkele mogelijkheden om verder uit te kunnen lopen, maar doelman Sven Knot kon meer tegendoelpunten voorkomen.

Na rust hetzelfde spelbeeld: Een fel en agressief Corenos tegen een zoekend HS’88. In de 60e minuut gaat het helaas weer fout. Een verre ingooi van HS’88 belandt in de zestien en wordt in het doel gekopt, 0-2. Twee minuten later maakte Jordan de aansluitingstreffer, 1-2. Voor even leek het weer een wedstrijd te worden, maar uit een corner werd in de 63e minuut de 1-3 gemaakt. Corenos bleef op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam dan ook ruim 12 minuten later. Jordan Muller kopte een gave voorzet van Raymon Balkema prima in, 2-3. Ook nu leek de wedstrijd weer open en werd het een fase met veel fouten aan beide kanten. In de 86e minuut werd een prachtige aanval aan HS’88-zijde afgerond 2-4. In de 88e bracht Germen Tamsma zijn ploeg weer in de wedstrijd. Slechts drie minuten duurde het voordat HS’88 in de 91e minuut definitief de winst naar zich toe trok.

“HS’88 probeerde ons vroegtijdig onder druk te zetten, maar daar hebben we goed op geantwoord door in het centrum heel breed te gaan staan in de opbouw. Daarnaast lieten wij onze backs heel hoog staan, waardoor de buitenspelers van HS’88 ver terug werden gedrongen. Daar hadden zij in het begin geen antwoord op. We speelden fel en agressief op de bal en dat deden wij goed. We hebben onze huid duur verkocht. HS’88 zal niet de enige ploeg zijn die het tegen ons lastig heeft. We blijven stappen maken in dit proces en uiteindelijk zal het zijn vruchten gaan afwerpen”, aldus trainer Pesiwarissa.

Komende zaterdag wacht de eerste echte derby voor de nieuwe hoofdtrainer tegen streekgenoot De Heracliden.