Corenos krijgt te weinig tegen DVC Appingedam

12 september 2018

APPINGEDAM – Vanavond was het voor de neutrale toeschouwer bij DVC Appingedam – Corenos een leuke wedstrijd om naar te kijken. Behalve voor de supporters uit Roodeschool. Hun club Corenos verdiende minimaal een gelijke spel, maar stond na 90 minuten met lege handen. De wedstrijd werd gespeeld op het net aangelegde kunstgrasveld in Appingedam.

Voordat de toeschouwers goed en wel zaten voor dit vriendschappelijke duel tussen 3e Klasser DVC Appingedam en 4e Klasser Corenos uit Roodeschool, lag de bal al achter Corenos-doelman Sven Knot. Een DVC-speler kon in het zestienmeter aan de aandacht van zijn directe tegenstander ontsnappen en de bal van dichtbij intikken, 1-0. Het leek een loodzware avond te gaan worden voor de Roodeschoolster, want in het eerste kwartier werden zij met de rug tegen de muur gezet. DVC speelde met veel beweging zonder bal, hoog baltempo en veel crossballen. Corenos had in deze beginfase weinig te vertellen. Na ruim een kwartier spelen kroop Corenos meer uit haar schulp en durfde zowaar ook zelf te voetballen, ondanks de druk van DVC. Via een aantal mooie combinaties werden diverse spelers vrijgespeeld, maar vaak bleef het daarbij. Corenos-aanvoerder was dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden. Het spel golfde op en neer, waarbij er niet gescoord werd.

Na rust verscheen er een ander Corenos het veld op. Trainer Pesiwarissa stuurde zijn mannen méér naar voren om de opbouw van DVC vroegtijdig te verstoren en met succes. Keer op keer leden de Damsters balverlies. Corenos speelde in deze fase oppermachtig. De ene na de andere aanval diende zich aan. Men miste echter de scherpte in de eindpass, want er lagen voor de Roodeschoolsters zeker mogelijkheden. Dat zag ook het publiek in Appingedam, dat Corenos een doelpunt gunde. Met wat afstandschoten probeerde DVC nog wat, maar meer ook niet. Corenos speelde fel en agressief op de bal. DVC kreeg niet de tijd om hetzelfde spel als in de eerste helft te spelen. In de allerlaatste minuut kreeg Germen Tamsma uit een mooi uitgespeelde aanval een duw in de rug. De scheidsrechter kende echter voordeel toe aan Jordan Muller, maar die zag zijn inzet voorlangs gaan.

Na afloop heerste bij de Roodeschoolsters grote teleurstelling, omdat een gelijkspel en misschien ook wel een overwinning binnen handbereik lag. Corenos kan in ieder geval terugkijken op een mooie wedstrijd, waarin het publiek heeft mogen genieten van het voetbal aan Corenos-zijde. A.s. zaterdag speelt Corenos om 14.30 uur in Delfzijl tegen Wagenborgse Boys.