Corenos toont veerkracht en herpakt zich na 4-0 achterstand

28 augustus 2018

GRONINGEN – Op Sportpark West End in Groningen werd zaterdag 18 augustus door Corenos de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding gespeeld. Tegenstander was s.v. Lycurgus. De club uit Roodeschool keek in het tweede bedrijf tegen een 4-0 achterstand aan. Maar binnen twintig minuten wist de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Pesiwarissa op gelijke hoogte te komen. Doelpunten aan Corenos-zijde werden gemaakt door Lars Baars (2), Aalderd Duinkerken en Nico de Vries.

 

Trainer Marco Pesiwarissa liet voor de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding maar liefst 21 spelers opdraven om zoveel mogelijk spelers aan het werk te kunnen zien. De eerste helft regende het fouten aan beide zijde, alhoewel Lycurgus de bovenliggende partij was. Corenos was duidelijk zoekende en moest aardig wennen aan het nieuwe spelsysteem, waarin zij met drie spitsen aantraden. In de 28e minuut kwam Lycurgus op een verdiende voorsprong. In deze fase creërde Lycurgus de ene na de andere kans, maar stond de Corenos-defensie haar mannetje. Een heel enkele keer kon Corenos dichtbij het doel van Lycurgus komen, maar miste men in de afronding nog de scherpte. In de 39e minuut komt Lycurgus op een 2-0 voorsprong en met deze stand gaan beide ploegen de rust in.

Bij Corenos maken maar liefst acht spelers plaats voor acht nieuwe spelers. Ook in de tweede helft probeert Corenos grip op de wedstrijd te krijgen, maar was het Lycurgus dat de wedstrijd domineerde. In de beginfase kwam Lyurgus dan ook snel op een 3-0 en 4-0 voorsprong. De wedstrijd leek af te stevenen op een monsterzege voor de stadjers, maar Corenos toonde na 70 minuten spelen veerkracht. In de 72e minuut werd Lars Baars via een prima steekpass van Nico de Vries de diepte in gelanceerd. Hij schoof de bal prima langs de Lycurgus-doelman, 4-1. Vijf minuten later mocht Nico de Vries aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op Lars Baars in het strafschopgebied. In eerste instantie werd de penalty gepareerd door de Lycurgus-doelman die de bal niet klemvast had, maar de goed oplettende De Vries wist in de rebound alsnog de bal in het doel te krijgen, 4-2. Lycurgus was in deze fase de weg even kwijt en kwam niet meer aan voetballen toe. Corenos begon wat agressiever naar voren te voetballen, waardoor de bal steeds sneller veroverd werd. Lycurgus had nu wat meer overtredingen nodig om de Corenos-aanvallen af te kunnen stoppen. Zo ook in de 81e minuut. Aalderd Duinkerken wist de bal langs de muur in het doel te krijgen, 4-3. Met nog ruim tien minuten op de klok werd de jacht op de gelijkmaker geopend. De van een liesblessure herstelde Lars Baars bracht zijn ploeg op gelijke hoogte, 4-4. Corenos had de wedstrijd nog winnend kunnen afsluiten als men vóór het doel meer overzicht zou hebben. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 4-4 stand.

Opstelling 1e helft:

Sven Knot; Kevin Pathuis (28e. Chris Uil), Kevin Haan, Han v.d. Leest en Raymond Balkema; Joran Knot, Aalderd Duinkerken en Tim Dijkhuis; Anne-Jan ten Harkel, Germen Tamsma en Elwin Wezeman

Opstelling 2e helft:

Sven Knot; Robert van Dijken, Kevin Haan (72e Aalderd Duinkerken), Chris Uil (68e Germen Tamsma) en Raymond Balkema (72e Anne-Jan ten Harkel); Nico de Vries, Jordan Muller en Erwin Dijkstra; Sander Brouwer, Lars Baars en Rob Knot