Corenos verliest tegen Holwierde met opgeheven hoofd…..

12 maart 2018

Corenos heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen koploper Holwierde verloren. Na 90 minuten stond er, in boeiende wedstrijd 2-3 op het scorebord voor de gasten uit Holwierde. Corenos verspeelde in een tijdsbestek van 20 minuten een voorsprong van 2-0. Twee standaard situaties deden Corenos uiteindelijk de das om.

Corenos startte met een debutant in de basis. In de oefenwedstrijden tijdens de winsterstop had de tiener Raymond Balkema, alias “Balkie”, reeds zijn debuut gemaakt. Nu mocht het ook voor de competitie. Balkie liet zien dat de keuze van de trainer terecht was geweest. Corenos begon goed aan de wedstrijd. Met een ietwat teruggetrokken systeem, waardoor er meer samenhang in het team aanwezig was, had Holwierde wel het meeste balbezit. Dit leidde niet tot grote kansen. Het zelfvertrouwen steeg en Corenos creëerde een aantal mogelijkheden. Na 9 minuten werd dit beloond met een doelpunt van Jordan Muller. Na goed doorzetten kwam hij in een één tegen één situatie met de keeper. Een subtiel boogballetje volgde. De sluitpost van Holwierde kon net zijn hand er niet volledig achter krijgen. 1-0!!! Een mooie opsteker. Holwierde probeerde het heft in handen te nemen. Het tempo ging omhoog. Zonder direct gevaarlijk te worden kwam Corenos moeilijk onder de druk van Holwierde uit. Corners, schoten van afstand leverden uiteindelijk niks op. Heel af en toe begonnen er wat irritaties op te spelen bij de spelers van Holwierde. Corenos kreeg nog één hele grote mogelijkheid om de score te verdubbelen. De doelman van Holwierde kon een terugspeelbal niet helemaal goed verwerken. De bal kwam voor de voeten van Germen Tamsma. Geschrokken van de kans, raakt hij hem net niet helemaal goed en de bal verdween voorlangs. De pauze greep Holwierde aan om een aantal omzettingen te doen. Echter kregen ze direct een enorme domper te verwerken. In de 50e minuut scoort Marcel Dijkstra uit een geweldige voorzet van Kevin Pathuis de 2-0. Veerkracht wordt er gevraagd van Holwierde. Eerlijk is eerlijk, in deze fase laat Holwierde zien, waarom zij op dit de ranglijst aanvoeren. Het tempo wordt opgevoerd. 5 minuten na de 2-0, trekt Holwierde de verdediging van Corenos uit elkaar. Door het as van het veld komen ze door, uiteindelijk haalt de spits van Holwierde de trekker over. Corenos komt er maar moeilijk meer uit. Corenos heeft het zwaar met dichthouden van de verdediging. Dit lijdt tot duels en daarmee ook overtredingen. In de 65e minuut krijgt Holwierde een vrije trap te nemen. Deze wordt onberispelijk ingeschoten. Mooie goal. Corenos probeert zich wat op te richten. Uit een corner kopt Germen de bal goed in. Knap verdedigend werk (met een beetje geluk), voorkomt de 3-2 voor Corenos. Het spel golft op en neer. Holwierde krijgt een corner te nemen. De bal wordt bij de eerste paal neergelegde. In een wirwar van spelers, gebeurd er van alles. Niemand raakt de bal. De bal verdwijnt ineens in de goal. Spelers van Corenos

appelleren naar de scheids, wegens duwen. De scheids is echter onverbiddelijk. 2-3.

Corenos probeert de gelijkmaker te produceren. Via Jordan komt Corenos heel dichtbij. Een goede actie vanaf de rechterkant. Hij trekt naar binnen en schiet met links op de binnenkant van de paal. Ook corners en vrije trappen leveren helaas niks meer op.

Na ongeveer 4 minuten in de blessuretijd floot de scheidsrechter voor het laats op zijn fluit. Holwierde kan 3 punten bijschreven. Ondanks veel inzet, een 2-0 voorsprong, mocht het voor Corenos helaas niet baten. Het vertoonde spel van Corenos biedt, ondanks 0 punten, wel perspectief voor de komende weken. Ook voor Holwierde wachten er nog een aantal mooie en spannende weken. De verwachting is dat ze samen met Poolster gaan vechten om het kampioenschap. Veel succes toegewenst.