Corenos verliest van Stedum

20 maart 2018

Corenos heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in en tegen Stedum met 1-0 te verliezen. Halverwege de 1e helft kwam Stedum op voorsprong. Deze goal bleek genoeg voor de overwinning.

Op een winderig sportcomplex en moeilijk te bespelen veld kwam Stedum vel uit de startblokken. Corenos kwam er moeilijk uit. Een aantal keren verscheen Stedum gevaarlijk voor de goal van Sven. Door het ontbreken van de juiste eindpass, konden ze nog niet doelgericht worden.

Na de openingsfase kwam Corenos iets meer in het spel voor. Duels werden ineens gewonnen. Via twee keer een uitbraak van Jordan kon Corenos gevaarlijk worden. Één keer schoot hij net voorlangs. De andere keer bediende hij Germen. Germen schoot in, maar de keeper voorkwam erger. Ook twee schoten van Nico werden goed gepakt door de keeper.

Tussendoor had Stedum de kans gehad om de score te openen. De spits van Stedum werd onderuit gehaald. Durf niet te zeggen of de overtreding binnen of buiten de 16 werd gemaakt. De scheid besloot in elk geval de bal op het randje van de 16 neer te leggen. De daaropvolgende vrije trap werd geblokt in de muur.

Toch kwam Stedum op voorsprong. Een bal in de diepte van de linksback kwam terecht bij de geheel vrijstaande middenvelder van Stedum. Hij kapte Aalderd uit, bediende de spits. Een droge schuiver volgde. 1-0 voor Stedum.

Na de rust probeerde Corenos meer naar voren te spelen. Echter kwam men spaarzaam voor de goal van Stedum. Ook Stedum kon niet echt meer kansen creëren. Met vlagen hadden ze een licht overwicht.

Corenos probeerde het laatste kwartier om meer druk te zetten. Vrije trappen vanaf de zijkant van het veld, werden hoog in de 16 van Stedum gebracht. Helaas viel de bal steeds niet goed.

2 keer moest een speler van Stedum enigzins aan de noodrem trekken. Dit leverde 2 keer een gele kaart op. Corenos kwam niet tot grote kansen. Uiteindelijk ging Stedum er met de winst van door.

Een zure nederlaag. Corenos blijft door deze nederlaag op de laatste plek. Aanstaande zaterdag kom OKVC op bezoek. Wat er ook gebeurd, de drie punten moeten dan in Roodeschool blijven.