Dames Futsal winnen eerste wedstrijd

7 oktober 2017

Na een verloren bekerwedstrijd en een week of drie stilstaan vanwege uitgestelde en afgelaste wedstrijden, stond voor dames Futsal nu dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. En hoewel er vorige week niet gevoetbald kon worden vanwege te weinig speelsters had Coach Evert nu maar liefst negen dames op papier staan. Of beter gezegd, in de app. Want waar de meeste teams nog moeten wennen aan de nieuwe wedstrijdzaken app van de KNVB, werd er in de sporthallen al een jaar mee gewerkt. Naar volle tevredenheid, overigens.

Terug naar de wedstrijd. De studentes van Dr. vijfje 5 waren deze avond de tegenstander. En in tegenstelling tot Corenos hadden zij niet enorm veel speelsters ter beschikking; ‘slechts’ zes. Er werd dus afgesproken om vanaf het begin vol druk te gaan zetten. Corenos had immers genoeg wissels om er bij vermoeidheid weer uit te gaan. Helaas bleek dit in de eerste helft niet echt te lukken. Hoewel iedereen gelijk het gevoel had dat deze wedstrijd gewonnen kon worden, bleek dit nog niet echt uit het spel. Het was namelijk erg slordig. Veel onnodig balverlies en weinig overtuiging in balbezit zorgden ervoor dat Corenos nauwelijks kansen kon creëren. En toen de bal op knullige manier verloren werd en er verdedigend ook niet goed werd opgetreden scoorde Dr. Vijfje zelfs de 0-1. Dit werd ook de ruststand.

Reden voor coach Evert om in te grijpen. Carola Duinkerken, die na jaren gestopt te zijn met zaalvoetbal de kriebels nu niet meer kon onderdrukken en weer begonnen is, zou de tweede helft als spits fungeren. Dit bleek een goede zet. Gelijk aan het begin van de tweede helft kon ze samen met Amanda een aantal mooie aanvallen opzetten. Maar helaas hield de veldspeelster die bij de tegenstander in het doel stond opeens wonderbaarlijk alles tegen. De tijd verstreek en Corenos was duidelijk de betere ploeg, maar stand bleef 0-1. Daarom besloot Evert zo’n tien minuten voor tijd om het wisselen even anders te gaan doen. Hij zette Amanda en Carola weer in het veld, samen met Kimberly en Sanne. Dit bleek een goede opstelling te zijn want na nog wat gemiste kansen, maakte Sanne na een mooie één-twee met Carola eindelijk de bevrijdende gelijkmaker.

Maar dit was niet genoeg voor Corenos. Die drie punten moesten vandaag binnengesleept worden. De blijdschap was dan ook groot toen Carola Amanda met een mooie pass wegstuurde en zij oog in oog met de keeper koel bleef en de 2-1 scoorde. Nu mocht het niet meer weggegeven worden. Zeker niet toen de 3-1 werd gescoord. Corenos had een intrap op de helft van de tegenstander en Sanne zag ‘sneaky spits’ Carola helemaal vrij staan voor doel en wist haar in te spelen. Carola rondde uiteindelijk fraai af. Het mag duidelijk zijn wie ‘woman of the match’ genoemd mag worden. Met haar aandeel bij alle drie de doelpunten was dit ‘good old’ Carola Duinkerken.

Laatstgenoemde was na de laatste goal wel echt op, dus verliet ze het veld voor nieuwe aanwinst Lilian Pettinga. Het werd nog even spannend toen de studentes na miscommunicatie achterin bij Corenos de 3-2 scoorden, maar gelukkig klonk vlak daarna het laatste fluitsignaal en was de, op basis van de tweede helft, terechte overwinning binnen.

Volgende week moet Corenos uit naar Dr. Vijfje, maar dan tegen hun zesde team. Het zal ons verrassen welke speelsters we dit keer ontmoeten. Wellicht zijn het precies dezelfde als deze week. Altijd een verrassing bij de studentes. Maar Corenos kan ze na deze wedstrijd in elk geval met vertrouwen tegemoet treden.

 

109