De avonturen van Corenos 4

28 september 2017

Corenos 4 – GEO 3 

Het voelde toch even onwennig op de zaterdagochtend. Al zoekend naar de voetbalschoenen: “waar in hemelsnaam zijn die gebleven?”, komt opeens het besef dat er weer gepresteerd moet worden op de groene mat. Het goede voornemen voor de zomerstop (veel bewegen, minder bier/barbecueën) is niet helemaal in de praktijk gebracht, dus toch snel voor de zekerheid nog even kijken of de premie van de zorgverzekering afgeschreven is en of het aanvullend pakket weer geactiveerd is?  Na een zoektocht van een uur alles gelukkig weer gevonden om te kunnen voetballen, inclusief protheses. 

Met goede moed op weg naar het sportpark en eenmaal daar aangekomen, blijkt GEO 3 het laatste echte veteranenteam van het noordelijk halfrond te zijn. Normaal gesproken wordt er in de veteranencompetitie een gezonde mix gehanteerd van 50% veteranen en 50% spelers uit hogere elftallen of jeugdspelers, maar blijkbaar vertoeven er in Garmerwolde veel pensionado’s. Aangezien er bij het vierde elftal wat jong bloed is toegevoegd, levert dit gelijk ook al wat verontwaardigde reacties op uit het kamp van GEO op. Gezien onze voorbereiding (lees: geen) en BMI (gewicht in verhouding tot lichaamslengte), zijn deze reacties enigszins misplaatst. 

Maar afijn, de strijd wordt op het veld gestreden en er waren toch wel 10 spelers van het vierde (van de 25) die zich de locatie van het sportpark konden herinneren en zich rond klokslag half 3 op het veld verzameld hadden. Aangevuld met Sander Brouwer, die halsoverkop Garmerwolde moest ontvluchten na een overwinning op GEO 2, waren er toch uiteindelijk elf spelers. Het gebrek aan wissels zorgde voor enige onrust (voornamelijk bij Tank), maar na controle van de AED, waren de meeste spelers voldoende gerustgesteld en kon de scheidsrechter het aanvangssignaal laten horen. 

Na GEO 3 de gelegenheid te hebben gegeven om de bal wat rond te tikken, om zodoende wat zelfvertrouwen op te doen, werd het tijd om voor een masterclass efficiënt voetballen. Drie afstandsschoten en drie doelpunten verder was de ruststand bekend. Hoogtepunten waren de doelpunten van afstand van Jari en Dibi. De mislukte voorzet van Ronny die in het doel van de tegenstander verdween deed wel wat af aan de glans van onze voorsprong. Naar eigen zeggen was het een geplaatst schot, maar daar zijn de meningen over verdeeld. In de rust zijn we met de pet rond gegaan en we zijn blij te vermelden dat Ronny op korte termijn zijn nieuwe bril bij de Pearl kan afhalen. 

In de rust verscheen er gelukkig versterking in de vorm van Dennis, die wegens droevige omstandigheden wat later was. Zijn zoon mocht namelijk mee als pupil mee in de line-up bij een wedstrijd van de Heracliden, dat wens je je ergste vijand natuurlijk nog niet toe. Na dit hartverscheurend verhaal te hebben vernomen, was ook Tank zichtbaar aangedaan en moest een traantje wegpinken. We sluiten echter niet uit dat dit het gevolg was van het feit dat er eindelijk een wissel was.  

Na voldoende moed te hebben verzameld om de tweede helft te spelen, meldden we ons weer op het veld. Onder aanvoering van de doelpuntenmakers Dennis, Dibi (2X), Bart en Sander werden de GEO lammeren in de daaropvolgende 45 minuten vakkundig naar de slachtbank geleidt. Voor de oplettende lezer mag het dus geen verassing zijn dat er een ongeflatteerde 8-0 eindstand op het scorebord stond.

Onder het genot van een biertje werd er nog even gezellig nagezeten op het terras. Zelfs Bart mocht nog even blijven, voor hij door zijn begeleidster teruggebracht werd naar zijn woongroep. Kortom een geslaagde aanvang van het seizoen. Hierbij willen wij alle leden van Corenos dan ook alvast uitnodigen voor het kampioenschapsfeest dat eind mei zal worden gehouden. De datum volgt z.s.m., dus houd de agenda voor deze periode leeg!