Een goed begin

9 juli 2018

Na een loodzwaar seizoen, waarin op de laatste speeldag lijfsbehoud werd bewerkstelligd, zijn we na een korte ‘rustperiode’ begonnen met de kennismakingstrainingen onder mijn leiding. Tijdens deze trainingen hebben de spelers een goed beeld gekregen over de manier waarop het nieuwe voetbalseizoen getraind en gespeeld gaat worden. Daarnaast heb ik zelf ook een redelijk goed beeld kunnen krijgen van de kwaliteiten en niveau van de huidige spelersgroep. Ik ben tot nu toe zeer tevreden over het niveau en inzet van de groep. We hebben een aantal goede trainingen achter de rug. Overigens werd mijn eerste training goed bezocht. Ook de grote opkomst tijdens mijn eerste kennismaking deed mij hartstikke goed en geeft nog maar eens aan hoe groot de betrokkenheid van supporters van Corenos is.

Ik kan niet wachten om met deze groep aan de slag te kunnen, maar ook ik heb een lang en zwaar seizoen achter de rug. En daarom ga ook ik genieten van een welverdiende zomerstop. Met de v.v. Helpman Zondag 2 hebben we op één punt na nacompetitie om promotie naar de Reserve 1e Klasse gemist en met de Helpmanvrouwen hebben we de Bekerfinale verloren. Maar enkele weken later hebben wij alsnog een feestje kunnen bouwen door, voor het eerst in de geschiedenis van de club Helpman, via de nacompetitie te promoveren naar de 1e Klasse.

Ik heb met de spelersgroep afgesproken dat we vlak vóór de eerste competitiewedstrijd onze doelstellingen voor het nieuwe voetbalseizoen gaan bepalen. Gedurende de voorbereiding proberen we een beeld te krijgen hoe hoog wij de lat voor het nieuwe seizoen kunnen gaan leggen.

Naast het hoofdtrainerschap wil ik ook mijn steentje bijdragen aan de jeugd: het begeleiden van jeugdtrainers, structuur brengen aan de trainingen, werken aan een beleidsplan voor de jeugd, etc… Afgelopen week heb ik een goed gesprek gehad met de nieuwe jeugdvoorzitter bij mij thuis en hebben we elkaars visies t.a.v. het jeugdvoetbal met elkaar kunnen delen. Beiden zijn we zeer enthousiast voor het nieuwe voetbalseizoen.

Rest mij jullie een fijne vakantie toe te wensen en hopelijk tot het nieuwe voetbalseizoen. Op dinsdag 14 augsutus zullen wij een start gaan maken met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Met sportieve groet,

Marco Pesiwarissa
(hoofdtrainer v.v. Corenos)