GEO 2 – Corenos 2

29 september 2017

Na een lange voorbereiding stond eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma, een uitwedstrijd tegen GEO 2. Onder prachtige omstandigheden werd er om 12:00 uur afgetrapt in Garmerwolde.

Corenos begon de wedstrijd in hun vertrouwde 4-4-2 systeem en liet vooral in het begin de tegenstander het spel maken. GEO wist daar zeker in het begin geen raad mee. Corenos kwam er zowel over links  als rechts vrij vaak door alleen ontbrak het steeds aan scherpte in de eindpass en de aansluiting vanaf het middenveld was onvoldoende zodat de 2e bal steeds voor GEO was. GEO stelde daar alleen een aantal counters tegenover via hun snelle spits, deze werden vroegtijdig onschadelijk gemaakt door Arjen en Marco. Gerry Winkel kreeg in de 25ste minuut een grote kans op de 0-1. Na een mooie combinatie tussen Bart en Sander kwam Gerry oog in oog met de keeper, helaas leverde deze aanval geen goal op. twee minuten later kwam GEO uit het niets op voorsprong.  Uit een hoekschop kreeg een van de GEO aanvallers de bal op z’n rug en verschalkte daarbij Christiaan. De goalie werd op doellijn gehinderd door een aanvaller maar de scheids wilde er niets van weten. Zoals alle wedstrijden in de voorbereiding moet Corenos eerst op achterstand komen voordat ze gaan voetballen. Vervolgens was dit het sein dat er meer druk werd gezet moest worden. Het resulteerde in twee grote kansen voor de equipe van ‘’Cheese’’. Bart en wederom Gerry hadden het vizier nog niet op scherp staan. Ruststand 1-0.

In de 2e helft werd Corenos steeds verder naar achteren gedrukt. Het wachten was op de 2-0 maar Buntjer hield zijn ploeg met twee uitstekende reddingen op de been. Vanaf ongeveer 60ste minuut kantelde de wedstrijd steeds meer. Corenos kreeg steeds meer grip op het middenveld en de conditiemeter van de tegenstander stond ook al redelijk in het rood.  Vanaf de linkerkant was het Marcel die een aantal keren goed doorkwam, het geluk was nog niet aan Corenos-zijde. De verdiende gelijkmaker kwam uiteindelijk via de voet van Gerry Winkel. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten Gerry, met een geplaatste bal eindigde de bal, via de lat, achter de goalie van GEO. Het 2e ging daarna vol voor de overwinning, het greep GEO bij de strot. Het verdedigingsduo Wouter Arjen verdedigden ver van eigen goal zodat er veel druk kon worden gezet. De 1-2 kwam voort uit een snelle aanval over de linkerkant van het veld. Marcel werd diep gestuurd en kon met zijn allerlaatste kracht de bal prachtig via de binnenkant van de paal afronden. Het verzet van GEO was nu definitief gebroken en Corenos kwam via Sander op een 1-3 voorsprong. Rob speelde van rechts de bal in naar centrumspits Steven die hem vervolgens in de loop van Sander mee gaf. Sander ronde deze aanval met een stiftbal prachtig af. Al met al een mooie overwinning en met vertrouwen op naar DVC 3.

201