Mooi bekeravontuur E1 eindigt in Zuidbroek

29 maart 2017

Corenos E1 heeft het dit seizoen ver weten te schoppen in de bekercompetitie. In de poulefase werden drie eenvoudige overwinningen geboekt die er mede voor zorgden dat E1 tussendoor ook nog in een iets zwaardere competitie werd geplaatst welke helaas niet helemaal kon worden afgemaakt.
De eerste knock-out bekerronde leek direct het eindstation te worden. Een onnodige 1-3 achterstand tegen NEC Delfzijl werd echter door een sterke slotfase van E1 nog omgebogen in een 4-3 overwinning. Een noodzakelijke strafschoppenreeks werd door een doelpunt in de laatste minuut voorkomen. Zo’n strafschoppenserie leek er in de tweede knock-out ronde zeker aan te pas te moeten komen in de uitwedstrijd in Groningen tegen Potetos. De Stadjers kwamen in het knotsgekke duel tot drie keer toe op voorsprong maar ook dit keer wist Corenos E1 door een sterke slotfase de winst te pakken, 4-5. In de derde knock-out ronde werd thuis 2e klasser Poolster geklopt. Een in de eerste helft opgebouwde voorsprong werd in de tweede helft vastgehouden al waren de gasten uit Spijk in de laatste minuten een aantal keren dicht bij de gelijkmaker. Weer leek een strafschoppenreeks in de maak maar een verdiende 4-3 zege werd over de streep getrokken.
Afgelopen zaterdag kwam er dan een einde aan het bekerverhaal. In Zuidbroek was 2e klasser ZNC met 7-1 te sterk voor Corenos E1. De uitslag doet vermoeden dat ZNC veel te sterk was maar niets is minder waar. Grote delen van de wedstrijd kon Corenos de thuisploeg uitstekend partij bieden. Het gaf echter te gemakkelijk een aantal goals weg en de thuisploeg was gewoon een stapje verder in zijn ontwikkeling dan Corenos E1. Die ploeg stapte echter wel met opgeheven hoofd van het veld stappen na dit lange, mooie bekeravontuur.