Remise bij Corenos 1 – SJS 1

7 oktober 2017

Tijdens de 3e speelronde van het seizoen speelde Corenos opnieuw een thuiswedstrijd. Vandaag kwamen de gasten uit Stadskanaal, SJS. Bij Corenos waren Wouter en Nico afwezig. Trainer Peter Ernst haalde daarom Bert en Gerry bij de groep als vervangers. Op een nat en winderig sportpark begon de wedstrijd onder leiding van T. Baar uit Oldehove.

SJS begon overtuigend aan de wedstrijd en opende de score al na 6 minuten.  Aan de linkerkant van het veld werd er niet kort genoeg gedekt waardoor de aanvaller de bal kon voorzetten, het kopduel dat volgde werd gewonnen door de spits van SJS en hij kopte knap raak. Niet het begin waar je op hoopt . Corenos herpakte zich vervolgens vrij snel. Goed combinatiespel zowel over rechts als links leverde een paar goede mogelijkheden op. Jordan en Lars waren een ware plaag voor de verdedigers. Bij de eerste grote klans veroverde Jordan de bal en kon vrij op de keeper aflopen. Helaas koos hij voor een pass naar Marcel die net niet aankwam, waar zelf schieten een optie was geweest. Jordan kreeg even later nog een kans waar hij de bal vrij voor de keeper voor zijn linkerbeen kreeg. De kracht in zijn schot was iets te weinig om de keeper te verschalken. Corenos speelde in de eerste helft goed, gaf niets weg maar helaas net als de week ervoor werden er iets teveel kansen gemist, ruststand 0-1.

De meeste supporters hadden hun positie nog niet ingenomen of SJS kreeg een reuze kans op de 0-2. Gelukkig voor Corenos had Sven een puike reactie en wist de bal uit de goal te houden. Twee minuten werd Corenos beloont voor het goede spel in de eerste helft. Marcel kreeg vanuit de verdediging de bal aangespeeld, draaide open en gaf een prima pass in de diepte richting Lars. Op snelheid kon hij  voor z’n man komen en ging daarbij op de keeper af en wist heel beheerst de bal in het doel te schuiven. Na de gelijkmaker werd Corenos langzaam een beetje teruggedrongen op eigen de helft. Het spel werd onnauwkeurig en het middenveld werd overlopen. SJS drong aan maar de verdediging hield stand. SJS kreeg vooral mogelijkheden vanuit de tweede lijn, deze werden vaak geblokt door de verdediging. De grootste kans kreeg SJS in de 80ste minuut, vanuit een voorzet vanaf links mikte een aanvaller de bal op de bovenkant van de lat. De grootste kans van Corenos in de 2e helft kwam op naam van Gerry Winkel. Gerry veroverde de bal tijdens een duel in de ’16’ en vuurde meteen op de goal, helaas ging zijn schot rakelings voorlangs. Al met al een terechte uitslag in Roodeschool, 1-1.

Volgende week(14-10) speelt Corenos een derby in Zeerijp tegen de Fivel, aanvang 14.30 uur.

049