Corenos 1 5 - 3 SJS 1

15 October 2016 - 14:30 op Corenos Sportpark

Zaterdag 15 oktober speelde de hoofdmacht van Corenos thuis tegen SJS.

De bezoekers reisden met een 3-0 zege tegen Amicitia in het achterhoofd met de bus af richting Roodeschool.

Nadat ze een paar grote kansen voor de bezoekers weggaven nam de thuisploeg het heft in handen. Aanvalsleider Germen Tamsma maakte aan alle twijfels over zijn kwaliteiten als afmaker een einde toen hij binnen drie minuten twee keer het net wist te vinden. Vooral bij de tweede goal werden de kwaliteiten van rasvoetballer Erwin Dijkstra, het loopvermogen van Wouter ten Harkel en het killersinstinct van Germen Tamsma goed weergegeven.

Na rust ging de thuisploeg vrolijk verder met doelpunten maken. Goudhaantje Germen Tamsma scoorde zijn derde om zijn hattrick compleet te maken. Een bekeken stift van captain Aalderd Duinkerken en Erwin Dijkstra zette de tussenstand op 5-0.

Het was pas daarna dat Corenos in slaap suste. Het gaf de bezoekers te makkelijk de kans om aanvallen op te zetten en dit resulteerde in 3 tegentreffers. Echter werd er door geen van beide partijen gedacht aan een mogelijke come-back. De thuisploeg creëerde nog een aantal grote kansen maar de scherpte miste om deze om te zetten in een nog grotere zege.

Komende zaterdag reist de ploeg af naar Oostwold voor de uitwedstrijd tegen VVS. De gastheren bleven na een tweestrijd in de nacompetitie tegen vijfde klasser Rood Zwart Baflo vorig jaar in de vierde klasse. VVS gaat dit seizoen verder met waar ze vorig jaar gebleven zijn en sluit de hekken van 4E.

De topscorers van Corenos 1 na zes wedstrijden zijn:

Aalderd Duinkerken – 4

Germen Tamsma – 3

Erwin Dijkstra – 3

IMG_7610