Corenos 3 2 - 1 SV Bedum 8

8 October 2016 - 14:30 op Corenos Sportpark

Inmiddels zijn de rookwolken op het Corenos Sportpark weer opgetrokken, de lucht van verschraald bier, halfverteerde gevulde eieren en andere hapjes hangt nog in de kantine en wat rest na 28 verstreken uren is hoofdpijn van de overwinningsroes en natuurlijk de drie punten! En nu de lever weer tot rust is gekomen en er morgen weer een werk- of schooldag voor de boeg staat, is dit natuurlijk een goed moment op eens terug te blikken op de zoveelste glorieuze overwinning van REO 3.

Het zal menigeen niet verbaast hebben, maar de formatie van Bedum week hier en daar wel wat af van de elftalfoto op de website. Ach en wat zou het ook als er spelers van hogere elftallen hebben meegedaan, ik snap de voorliefde voor spelen in de kelderklasse heel goed en het maakt de overwinning van REO 3 des te glorieuzer. Alleen de nummer 13 van Bedum begreep het niet helemaal en nam een vrije trap zonder rekenschap te houden met de 5 minuten pauze die een vrije trap met zich mee brengt. De bal verdween in het doel, echter was de scheidsrechter bekend met deze ongeschreven regel van de kelderklasse en keurde het doelpunt geheel terecht af. Op zich geen ernstig vergrijp, maar wij willen de spelers van SV Bedum 8 wel adviseren om spelers van hogere elftallen bij te praten (liefst vrijdagavond onder het genot van veel bier) over de complexiteit die meespelen in deze exclusieve klasse met zich mee brengt.

De wedstrijd zelf laat zich eenvoudig samenvatten; vanaf de eerste minuut werd Bedum op de eigen helft vastgezet en werd gedegradeerd tot speelbal van het ontketende REO 3 (mocht iemand ooit anders beweren, geef het door en wij zullen ons beraden over juridische stappen i.v.m. smaad). Om te voorkomen dat Bedum zich na deze oorwassing terug zou trekken uit de competitie werd als snel besloten om de score niet te snel te laten oplopen. Voor rust moest natuurlijk het verschil in veldoverwicht wel in een doelpunt uitgedrukt worden en scoorde Jari Koopman van afstand met een prachtige bekeken schot. Superlatieven schieten tekort, misschien zou super’vo op zijn plek zijn, daar moet Philip Kiers maar uitsluitsel over geven.

Na rust kostte het toch enige moeite op weer op gang te komen. Dit kan niet helemaal los worden gezien van het feit dat tijdens de rust de spelers ongeveerd 1,5 kilo per persoon aangekomen waren door het nuttigen van allerlei lekkerheden van chef-kok Kevin Medendorp (al dan niet met behulp van Thijs van der Leest, maar misschien wordt dat mysterie nooit opgelost) . Dit resulteerde dan ook binnen 5 minuten door een tegentreffer van Bedum, die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Gelukkig wist Arjan Frans dit binnen no time te corrigeren door de bevrijdende 2-1 binnen te tikken. Voor de rest hebben wij Bedum nog even lekker laten ballen, totdat de scheids het aandoenlijk vond worden en middels het laatste fluitsignaal de paars aangelopen spelers van Bedum verloste uit hun lijden.

Positief zijn natuurlijk de drie punten, laten we dat vooropstellen. Een knappe prestatie met maar 10 spelers op het veld, maar gelukkig werd Bart Groenhof niet gemist (Bart zou later onder het genot van de zoveelste gehaktbal beweren dat hij toch echt in het veld stond, maar niemand kon zich daar iets van herinneren). Echter viel ons toch enige weemoed ten deel . Dat met het verschrijden der tijd eenieder zijn of haar vergankelijkheid onder ogen moet komen staat vast. Maar soms wordt je plotseling met de neus op de feiten gedrukt.

Zo was, na jaren van afwezigheid, eindelijk Sebastiaan ‘het spook’ Ugozzoli weer eens aanwezig (lees 15 typetjes van de kelderklasse). In ons collectief geheugen was Bassie nog een jonge god, die elke tegenstander een moeilijke middag bezorgde door zijn onnavolgbare acties op het veld. Bij het omkleden werd echter al duidelijk dat Bassie nu toch echt aan de verliezende kant is met zijn strijd tegen de weegschaal. Schrijnend werd het pas echt toen de tegenstanders hem zo nu en dan even lieten begaan, zodat hij toch nog een balletje kon raken. “Ach heeft die jongen ook nog een leuke middag”, liet één van de verdedigers van Bedum zich per ongeluk ontvallen.

En toen was het tijd voor de derde helft, tot voor kort het moment waarop Bassie excelleerde. Met een gemiddelde bierconsumptie van een fust per uur, vergastte hij ons in het verleden op de meest spannende en intrigerende avonturen die hij als matroos (Bassie geeft zelf de voorkeur aan ‘kleine bootsjongen’, advies is om dit ook te gebruiken indien u op goede voet met hem wil blijven) beleeft had. Als een moderne Viking voer hij jarenlang de grote rivieren op het Europese binnenland in. Al feestend trok hij van kroeg naar kroeg, maar helaas is die tijd voorbij.

Zaterdag viel het gelijk al op dat Bassie ons niet trakteerde op verhalen over zijn meest recente escapades. Hem daarmee confronterend, kwam uiteindelijk het hoge woord eruit: ook Bassie heeft de tand des tijd niet weten te weerstaan en wordt een dagje ouder. Tegenwoordig blijft Bassie braaf aan boord van het schip als deze voor anker ligt. In plaats van dansend op de bar in de lokale Woeste Hoeve, kruipt hij nu lekker vroeg onder de wol. Dat het minder werd voelden wij al wel een tijdje aankomen. Het aantal afbeeldingen van schaars tot ongeklede dames in de REO 3 app, namen zienderogen af en ook zaterdag na 18.00 uur wist hij nog uit zijn woorden te komen en typte hij enigszins coherente zinnen. Het was een voorbode, maar soms blijf je tegen beter weten ontkennen.

En zaterdag 8 oktober 2016 om 18.41 uur was het dan eindelijk zover. Na 3,5 biertje te hebben gedronken stond Bassie op met de mededeling dat hij met zijn schoonouders uit eten ging. En dan weet je het; het komt nooit meer goed. We wensen alle kroeghouders langs de Rijn, Donau en andere grote rivieren veel sterkte toe de komende tijd en hopen dat ze deze financiële aderlating te boven komen. Wij beraden ons nog op het lidmaatschap van Bassie van REO 3. De beste man wilde graag met ons een weekend naar Texel, om te fietsen en van de frisse lucht te genieten. Het moet niet gekker worden…

Bekijk hieronder de foto’s, gemaakt door Oomke Frans.

OFF_7713_Corenos 3 – SV Bedum 8