Corenos 3 12 - 0 ZEC 2

17 September 2016 - 14:30 op Corenos Sportpark

Hier is het dan, het langverwachte wedstrijdverslag! En dit was ook wel een wedstrijd waar iets over te vertellen is. Zoals gezegd waren we niet bang. We wisten dat we beter waren, en dat was ook vanaf minuut één duidelijk. ZEC kwam er eigenlijk niet aan te pas, we stoomden direct door naar het strafschopgebied van de tegenstander. En zowaar, er werd ook direct gescoord! Een prachtige intikker van Groenhof, op pass van Frans! Het feest was begonnen!

ZEC zag de bui al hangen, en dat terwijl er geen wolkje aan de lucht was. De zon scheen, maar het regende doelpunten! Al snel na de 1-0 kwam de tweede goal, deze keer van Frans, op assist van Sebastiaan. Het hield niet op, niet vanzelf, want Bart was nog niet klaar. Hij maakte de derde goal, een schitterende individuele actie die eindigde met een stiftje over de keeper heen! Het publiek wist niet wat het zag, zo mooi was het. Dit was ook het moment waarop besloten werd om Alexander ook maar eens de voorhoede in te sturen, en dat bleek de beslissing van de dag te zijn! Lexy scoorde twee sexy goaltjes, met daartussenin nog een doelpuntje van Willem-Ties, wat ons op een mooie stand van 6-0 bracht.

De scheids wou deze slachtpartij toch even onderbreken, en heeft de rustpauze gebruikt om de tranen weg te vegen in de uit-kleedkamer. In onze kleedkamer werd nog niet te vroeg gejuigd, want de hele wedstrijd lag natuurlijk nog open. Tactieken werden bijgewerkt, thee gedronken. Er werd gefocust op wat beter kon, op hoe we deze wedstrijd konden omkeren. Dat omkeren is uiteindelijk niet helemaal gelukt helaas, want het was nog niet klaar.

De tweede helft begon, en het kon zo niet langer dacht Niels. Hij had medelijden gekregen met de betraande hoofden van ZEC, en besloot het eervolle te doen. Hij schoot de bal in eigen doel. Echter waren we net van kant gewisseld, dus het eigen doel was nu het doel van de tegenstander. Wist hij veel. 7-0. Siepel had danweer minder genade, en schoot opzettelijk de achtste in op assist van Stoppels. Arjan vond het ook tijd voor een tweede goal, en maakte prompt nummer negen. Hierna was het weer tijd voor onze libero, Don Groenhof. Na even lekker wissel te hebben gezeten kwam hij weer extra vers het veld op.

En zoals al gespeculeerd was hij weer in uitstekende vorm. Na zijn twee goals in de eerste helft deed hij dit nog eens na! Hij kopte eerst een goede voorzet van Marc in, gaf daarna nog eens een assist aan Arjan, en tikte vervolgens nog zijn vierde in, als cadeautje van Arjan wederom. Hiermee was het ook klaar, zoals algemeen bekend moet je bij de 12 stoppen, dus hebben we besloten de rest van de wedstrijd de bal rond te tikken a la Barcelona maar dan mooier. De eindstand bleef dan ook 12-0, het zat er weer op voor deze zaterdag.

Elke start is moeilijk, en de seizoenstart het moeilijkst van allemaal. De eerste wedstrijd was het nog even wennen, de tweede wedstrijd liep het allemaal alweer wat soepeler. We hebben van deze wedstrijd weer veel geleerd, en staan nu op doelsaldo toch wel op de eerste plek in onze zware competitie. Of we deze positie vast gaan houden is voor de lezer een vraag, en voor ons ook. Wel weet ik dat we onze best gaan doen, want wij zijn REO3 en wij gaan Europa in!

IMG_6847