Corenos JO17-1 5 - 4 SJO WVC JO17-1

5 November 2016 - 09:00 op Corenos Sportpark

Na eerst vier wedstrijden in een andere poule te hebben gespeeld begon vanochtend de ‘nieuwe’ competitie voor Corenos JO17. In de ‘vorige’ competitie was Corenos veruit de beste. Vier wedstrijden, vier overwinningen. Maar winnen met dubbele cijfers is voor een keer wel leuk en aan het einde van het seizoen een kampioensbeker in de kantine is een mooi aandenken, maar waar voetbal om draait is de spanning in de strijd om de winst tegen ploegen van hetzelfde kaliber. In deze nieuwe poule zitten acht teams en wordt een volledige speelronde gespeeld. Zeven uit- en zeven thuiswedstrijden.

Vanochtend stond de openingswedstrijd Corenos JO17-WVC JO17 op het programma. WVC uit Vlagtwedde staat bekend als een team van formaat met veel fysieke kracht en goed voetbal. Vanaf de eerste minuut werd het vuurwerk op het veld. Corenos opende de score binnen enkele seconden maar lang van deze voorsprong konden ze niet genieten. WVC kwam vrij eenvoudig tot de gelijkmaker. Dit beloofde een echte wedstrijd te worden. Het werd een wedstrijd met de nadruk op strijd. Strijd op het veld, maar ook een hoofdrol voor de grensrechter die niet begreep wanneer je de vlag in de lucht moet steken. Onterecht werd een doelpunt afgekeurd en dat levert frustratie op bij spelers en publiek. De enige juiste manier om hier op te reageren is scoren en mond dicht langs de lijn. Zo straf je dit af. En zo gebeurde het ook. De voorsprong liep uit naar 4-1. Maar in plaats van dit vast te houden en misschien nog uit te bouwen liet Corenos zich in de verdediging drukken en maakte onnodige fouten. De wedstrijd kantelde en WVC kwam terug tot 4-3 wat ook de ruststand was.

Meestal speelt Corenos een betere tweede- dan eerste helft, maar dat was in deze wedstrijd duidelijk niet het geval. Paniekvoetbal voor het thuisteam, maar gelukkig hadden de gasten hetzelfde probleem. Corenos vond als eerste de rust terug na een prachtig doelpunt uit een vrije trap en leek de voorsprong van twee doelpunten makkelijk vast te houden. Maar na de aansluitingstreffer van WVC werd het toch nog billenknijpen in de laatste minuten. Van mooi voetbal was geen sprake meer. Dit was strijd. Aanvallen met man en macht voor WVC, verdedigen tot je er bij neervalt voor Corenos. De eindstand: 5-4. Een spannende wedstrijd om naar te kijken en een welverdiende overwinning voor Corenos. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Froombosch op het programma. Ik kijk er nu al naar uit.