Corenos JO17-1 13 - 0 Noordpool JO17-1

8 October 2016 - 09:00 op Corenos Sportpark

Wedstrijden tussen de jeugdteams van Corenos en Noordpool leveren altijd extra strijd op. Of het nu ligt aan het feit dat het bijna-buren-clubs zijn, of dat veel spelers bij elkaar op school zitten: De wil om te winnen is groot. Nu kan Noordpool als grote club vaak kiezen uit een gros aan jeugdspelers, bij een klein clubje als Corenos heb je die luxe niet. Toch doet Corenos in deze leeftijdsklasse absoluut niet onder voor de spelers van Noordpool. Corenos heeft een getalenteerd team met zeer gedreven spelers. Een team dat staat als een huis.

Vandaag begon de wedstrijd met een goed spelend Corenos die Noordpool in de verdediging drukte. Een paar opgelegde kansen werden jammerlijk gemist en door frustratie van de spelers van Noordpool werd de wedstrijd feller. Duwen, schoppen, sliding met twee gestrekte benen. Toen een speler van Corenos dacht om eigen rechter te kunnen spelen waren de coaches van Corenos zo verstandig die speler te wisselen en hem aan te spreken op zijn gedrag. En goed voorbeeld doet goed volgen, want na een zoveelste onnodige overtreding, haalde ook de coach van Noordpool een speler naar de bank voor een goed gesprek. Dit was de kanteling in de wedstrijd. Eindelijk kon de ‘echte’ voetbalwedstrijd beginnen.

Al snel opende Corenos de score. Mooie aanvallen volgden elkaar snel op. Passes vanuit de verdediging, snelle uitbraken en individuele acties via de flanken richting goal. Een genot om naar te kijken. Tenminste als supporter van de thuisclub. In de rust was de stand 6-0. De tweede helft was qua score bijna een kopie van de eerste helft. Toch werd er beter gespeeld door Noordpool en wisten ze tweemaal bijna hun inzet te verzilveren. Maar die aanvallen stuitten op een sterke verdediging en goede reddingen van de keeper. Corenos voetbalde de wedstrijd geconcentreerd en fanatiek uit. De eindstand werd 13-0.

IMG_7281