SJO WVC JO17 2 - 5 Corenos JO17

11 March 2017 - 12:00 op Sportpark de Barlage

Voorafgaand aan de wedstrijd was op de ranglijst goed te zien wat voor een belangrijke wedstrijd er vandaag op het programma stond. Corenos B1 stond op de koppositie, met 18 punten uit 6 wedstrijden. Op de tweede positie stond SJO WVC B1, met 15 punten uit 6 wedstrijden. Het doelsaldo was in het voordeel van Corenos, maar met slechts één goal. Deze twee ploegen zouden vandaag strijden om de koppositie. Bij winst zou Corenos B1 een grote slag slaan in de strijd om de titel, maar bij verlies kwamen de teams gelijk in punten en heeft Corenos het niet alleen meer in eigen hand.

In de kleedkamer was de spanning te zien en te voelen. De hele winterstop is er uitgekeken naar deze wedstrijd en vandaag was het dan zo ver. Er waren wat jongens met pijntjes, jongens die misselijk waren en jongens die stijf stonden van de zenuwen. Maar de hoofden stonden dezelfde kant op en Corenos JO17 kwam hier maar met 1 missie: winnen.

De wedstrijd viel al heel gauw de verkeerde kant op. SJO WVC kreeg een corner en de bal kon niet goed verwerkt worden door keeper Cris en er werd gescoord. Al na enkele minuten kon Corenos achter de feiten aan lopen en dat is nog niet vaak voorgekomen dit seizoen. Dit merkte je ook aan het spel. Het werd wat rommelig en Corenos kon niet echt het voetbal oppakken zoals zij gewoonlijk spelen. Maar een bevlieging van Jordan gaf Corenos het zetje in de goede richting: een prachtige solo werd afgemaakt met een strak doelpunt: 1-1. Het gaf Corenos even wat ademruimte en ook een bevestiging dat het er gewoon in zat.

In de rust werd er besproken op welke punten verbetering kon plaatsvinden en werd er een positiewisseling doorgevoerd: Kevin verliet de rechtshalf positie en ruilde met Sander, de rechtsbuiten. Vlak na het fluitsignaal van de tweede helft betaalde zich dit al uit. Kevin schoot, vanaf de rechterflank, onberispelijk hard de bal achter de keeper van WVC. 1-2! Helaas liet Corenos zich na deze goal iets inzakken en veroorzaakte 2 vrije trappen op een, vrijwel identieke, kansrijke positie voor WVC. De eerste vrije bal kon nog verwerkt worden, maar de tweede indirecte vrije trap kon niet worden gestopt. Het werd 2-2 en Corenos moest zich herpakken.

Het spel werd harder en de scheidsrechter moest vaak ingrijpen. De grensrechter van WVC speelde zijn eigen spelletje en riep veel irritatie op bij zowel de staf als de spelers. Corenos bleef wel gewoon voetballen en bleef aanvallen. Kevin kwam wederom van de rechterflank het strafschopgebied binnen, maar werd nu op een onjuiste wijze naar de grond gehaald door één van de jongens van WVC. De scheidsrechter wees naar de stip. De grensrechter zwaaide met zijn vlag en wees de scheidsrechter er op dat het een schwalbe was, maar de scheidsrechter was duidelijk: dit was een 100% penalty voor Corenos. De grensrechter werd weggestuurd, de spelers van WVC waren kwaad en er viel een rode kaart. Joran hield het hoofd koel en de 2-3 viel. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. WVC kon met 10 man niet meer opboksen tegen het sterke Corenos dat aanval na aanval liet zien, waardoor er nog 2x gescoord werd door Jordan en Kevin.

Opluchting alom maar vooral ook een bevestiging voor de jongens van de B1: het is een prachtig seizoen met een leuk team. Er wordt voor elkaar gestreden en de sfeer is goed. Corenos slaat door deze winstpartij een grote slag en staat 6 punten los met nog 7 wedstrijden te spelen. De spanning blijft, alles is nog mogelijk. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Froombosch, de wedstrijd begint om 09.00!

Foto1