Corenos JO13-1 in - de najaarsreeks

26 November 2016 - 10:30 op Lees het nu!

Beker

We begonnen dit seizoen met een 3-tal bekerwedstrijden. Het doel was om aanvallend voetbal te laten zien en daarop verder te bouwen, de bekerwedstrijden zagen wij als een mooie oefening voor onze competitie in de 3e klasse 38. In de bekerwedstrijden bleek al snel dat er goed gevoetbald werd en de doelpunten logen er ook niet om, in de laatste groepswedstrijd was het wel billenknijpen dankzij een uitstekende keeper van NEC Delfzijl maar de zwaarbevochten 3-2 zege bezorgde ons een mooie plek in de volgende ronde, die wedstrijd werd later tussen de competitie door gespeeld en helaas niet gewonnen waardoor de focus weer volledig op de competitie gericht kon worden. Dit toernooi was een mooie ervaring voor de spelers en begeleiders.

Competitie

In de competitie was het na een paar wedstrijden al vrij duidelijk dat er redelijk veel niveauverschil was tussen de teams, onze JO13-1 wonnen de eerste wedstrijden met veel doelpunten en amper doelpunten tegen. Wij waren niet het enige team die er snel goed voorstonden, ook de Fivel en GEO/Omlandia JO13 waren goed op dreef. Na een aantal wedstrijden spelen mocht Corenos aantreden tegen de Fivel, dit was meteen de spannendste wedstrijd van het seizoen, in de eerste helft wist Corenos na een paar counters een comfortabele 3-0 voorsprong op te bouwen. In de tweede helft werd er het ene doelpunt na de andere gescoord door de Fivel waardoor het weer enorm spannend werd. Corenos wist met alle moeite een 4-3 overwinning te boeken op de Fivel. Corenos ging gewoon door met winnen in de competitie en na de overwinning op

GEO/Omlandia JO13-2 was het een titel-race tussen Corenos en de Fivel, de Fivel maakte iedere wedstrijd net iets meer doelpunten dan Corenos maar stonden nog wel 3 punten achter op de ranglijst. Corenos had het dus in eigen hand en ook al was onze JO13 vaak beter op papier, we moesten wel goed blijven voetballen en gefocust blijven. Corenos speelde bijna alle wedstrijden in een 4-3-3 formatie, een goede aanvallende opstelling die goed past bij dit talentvolle team. In de laatste competitieronde was het dan zover, de ouders opa’s, oma’s, broertjes en zusjes die naar de wedstrijd kwamen kijken werden getrakteerd op een 20-0 zege en daaropvolgend was het feest! Corenos JO13-1 is kampioen! De spelers hebben allemaal een beker gekregen en werden daarna getrakteerd op friet en een snack.

Dit was de najaarsreeks van Corenos JO13-1, de spelers hebben op voetballend gebied grote stappen gemaakt en het allerbelangrijkste heel veel plezier gehad dit seizoen.

Verslag van Cedez Weidenaar