Froombosch JO17-1 3 - 8 Corenos JO17-1

12 November 2016 - 10:00

Vanochtend stond de tweede wedstrijd op het programma voor de ‘B-ers’ van Corenos. Ditmaal was de tegenstander Froombosch. Net als Corenos had ook Froombosch de eerste wedstrijd gewonnen. Op papier een mooie, spannende ontmoeting. Het veld op het Sportpark in Froombosch zag wit van de vorst, maar in de kantine was het goed vertoeven voor de meegereisde Corenos-supporters: Een warme beker koffie in de hand en in het voorprogramma uitzicht op een wedstrijd van de Jeugd Onder 9.

De eerste minuten van de wedstrijd was het Froombosch die de aanval koos. Even leek Corenos zich te laten overdonderen, maar boekte steeds meer terreinwinst en drukte Froombosch terug op eigen helft. De openingstreffer was snel een feit en als een goed geoliede machine stoomde Corenos door naar een ruststand van 0-4. Een veilige marge om de wedstrijd simpel uit te spelen, maar de beginfase van de tweede helft was Froombosch zeer aanvallend en leek het Corenos nog moeilijk te willen maken. Nadat de scheidsrechter onterecht een penalty toekende aan de thuisploeg werden de messen geslepen. De spelers van beide ploegen gingen steviger de duels in en Froombosch kwam terug tot 2-4, dit tegen de verhouding in. De frustratie was duidelijk merkbaar in- en om het veld voor de spelers en begeleiding van Corenos. Voor de scheidsrechter een extra stimulans om meer dubieuze beslissingen te nemen. Zelfs de begeleiding van Froombosch zette vraagtekens bij de manier van fluiten van de arbiter. Een gele kaart en 10-minuten straf voor de spits en wederom een onterechte toegekende penalty gaf Corenos die extra boost om nog beter te spelen. De vijfde treffer was gerechtigheid en de eindstand 3-8 is een sportieve overwinning op de scheidsrechter. Knappe prestatie voor de JO17 van Corenos. Volgende week gaan we op bezoek in Hoogezand bij FVV.
Bekijk hieronder de foto’s, een paar gemaakt door de coach en een paar gemaakt door Sandra Weidenaar.
15078682_1825570914389177_6821273147602185553_n
En hieronder de foto’s van vorige week, van de wedstrijd tegen WVC JO17, met o.a. de eerste foto van onze nieuwe aanwinst, Thijs Jansen!
IMG_8195