Onderdendam 1 2 - 2 Corenos 3

1 October 2016 - 14:30 op Sportpark Harry Visser

Met 15 man zaten we in de kleedkamer. De peptalk werd gegeven, de laatste tactiek besproken. Eén speler miste nog; Philip had zich verslapen en de bus gemist, de flapdrol. Goed, met 15 man hadden we gelukkig nog wat speelruimte, er werd een opstelling gecreëerd en we stonden na een uitgebreide warming up toch wel klaar voor de wedstrijd. De aftrap kwam, en even later kwam zowaar niet alleen Kiers nog eens opdagen, maar ook Willem-Ties kwam zijn team nog even aanmoedigen! De bank zat vol, langs de lijnen stond het zwart van de mensen. De bal rolde.

Een strijd der Titanen vond plaats op het groen. De nummer één en de nummer twee gaven beide alles wat er te geven was, en dat had een schitterend resultaat. Voetbal zoals nog nooit was gezien in Onderdendam vervulde nu de ogen van de toeschouwers met hoop. Al snel werd duidelijk dat we voor de verandering eens aardig in het spel zaten. Dat resulteerde dan ook vrij snel in ruimte op het middenveld, en van die ruimte wist Jari optimaal te profiteren met een mooie steekpass op Groenhof. Bart verzilverde die pass met een flamboyante goal, en daarmee was het bezegeld; we stonden voor!

De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. Dat was opzich ook wel weer normaal, aangezien de eerste helft nog niet eens half om was. Na nog wat mooi, hoogwaardig spel ontstond er een mogelijkheid voor Onderdendam. Die mogelijkheid werd direct onderuit geschoffeld, wat ook gelijk een nieuwe mogelijkheid opleverde in de vorm van een vrije trap. En bij die vrije trap stond de muur iets te ver naar links, waar de nemer van de schop goed van profiteerde door de bal prompt langs de muur in het doel te rammen. Een gelijke stand verscheen op het digitale scorebord, en de omroeper struikelde over zijn woorden van geluk. Het was de hoogste tijd voor een kop thee.

De rust was verder weinig nieuwswaardig. We zaten in de kleedkamer en hadden het over de gebruikelijke zaken. Er waren wel te weinig kopjes thee, dat was een grote teleurstelling. Philip kwam erin, voor de verandering op cvm aangezien het achterin al wel prima ging. De andere wisselspelers zouden gedurende de tweede helft instromen, en dat is ook wel gebeurt zoals u beneden zult lezen.

Er werd weer gefloten, we mochten weer door. Het voetbal bleef adembenemend, zo mooi. Ons magnifieke spel kwam wederom goed uit de boeken, en wederom stuurde Jari Bart weg. En ja hoor, deze keer werkt Bart de bal achter het standbeen langs via de het rechter hout in het doel. Een vedette pur sang wordt gezegd, de scouts mompelden iets over “die nieuwe Johan Cruijff”.

Niet lang daarna was het weer de beurt aan Onderdendam. Ondanks goed verdedigwerk van Stef kwam de bal voor, maar Buntjer zat er goed op, en de bal kon weer worden weggewerkt. Deze fase van de wedstrijd bleek toch dat de spelers van Onderdendam ook wel wisten hoe ze met ballen om moesten gaan, en het overwicht verschoof wat naar hun kant. Gezegd mag worden dat Marc tijdens dit gedeelte van de wedstrijd uitstekend liep te verdedigen, hij kwam overal tussen en werkte vele ballen weg. Een pluim voor deze knul!

Minuten later kwam een bal precies tussen Stef en een tegenstander terecht, en waar Stef de bal met de binnenkant van de voet naar rechts wilde werken nam de ander de bal vol op de wreef. De bal bleef al met al waar hij was, maar Stef ging te gronde. Een vrij stevige blessure, hij werd ook gelijk gewisseld, en na de wedstrijd kon hij er nog steeds moeilijk op lopen. REO 3 wenst hem alvast beterschap! Kevin kwam erin voor Stef, en speelde een degelijke wedstrijd uit, na gedurende de eerste helft al keurig te vlaggen.

Het was echter nog niet klaar met het blessureleed. Het risico van op het middenveld staan is altijd dat je al die vervloekte lange ballen door danwel terug moet koppen. Dat gaat 99 keer goed, één keer mis. Voor Philip was het tijd voor die ene keer, hij ving de bal met de rechter neusvleugel, en dat ging uiteindelijk toch net niet.

Het bloed stroomde eruit, maar het spel ging door. Volgens getuigen probeerde hij met zijn handen een soortement kommetje te maken om het bloed op te vangen. Hoe hij dat voor ogen had blijft een raadsel, maar wel goed geprobeerd. Zwalkend rende hij nog wat rond, tot de bal buiten de lijnen terecht kwam en de scheids hem het veld liet verlaten. Buiten de lijnen werd er gelijk goed voor hem gezorgd, het medische team stond uiteraard klaar.

Na enkele liters bloed te vergieten besloot de neus te stoppen met lopen, en dat was maar goed ook want eigenlijk was Kiers in het veld wel nodig. Na een stel tampons in eerdergenoemde neus te drukken kon hij dan weer door. Meerdere tegenspelers complimenteerden hem nog op zijn prachtige neusversiering, en dat werd ook ongetwijfeld gewaardeerd.

Tijdens dit korte oponthoud was ondertussen Dylan ook neer gegaan. Hij had dan misschien een gezonde neus, maar zijn schouder lag uit de kom. Met veel toeters en bellen kwam de ambulance het veld op geraced, en kon hij met zwaaiende lampen en schreeuwende sirenes naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Drie blessures in korte tijd verder vreesde heel REO 3 voor hun leven. Als deze wedstrijd nog een uur langer was doorgegaan was het veld volledig leeg geweest, en de ziekenboeg vol, maar gelukkig zat het er bijna op.

De laatste wissels werden gedaan, onder andere Robin kwam er nog in als extra kracht in de spits. Veel kansen konden we echter niet meer opzetten, en nadat Bart het nog eens voor elkaar kreeg om een grote kans te missen werden we toch iets teruggedrongen naar de verdediging.

Over en weer werd nog even gezond geschopt. Links van onze kant, rechts van de hunne, maar al met al wel gewoon gezellig van beide kanten. In de verdediging bleven Buitendam en Medendorp het goed doen, maar toch wist Onderdendam in de laatste minuut nog een voorzet in te koppen. Verdiend of niet, het blijft een vervelende manier om weer twee punten te verliezen. Wel is het dan nu deze week tegen de nummer één, en dat we die eigenlijk al uit hadden moeten hebben zegt ook wel wat. Daarnaast blijven we ongeslagen, en dat is ook iets wat genoemd mag worden.

We zullen verder gaan, en dat is volgende week voor de verandering weer eens thuis. Tijd voor een driepunter, want de Champions League lonkt en als we niet die drie punten gaan pakken wordt dat straks weer nacompetitite en daar heeft natuurlijk ook niemand zin in. Op naar de volgende!

OFF_7403_Onderdendam1-Corenos3