VVSV'09 2 2 - 2 Corenos 3

24 September 2016 - 14:30 op Sportpark de Kley

Helemaal in het verre west-Groningen speelden we vandaag de derde wedstrijd van het seizoen. Na zes punten uit twee wedstrijden waren de verwachtingen hooggespannen. Tegelijkertijd wisten we dat dit een zwaardere tegenstander zou zijn, we werden al in de kleedkamer gewaarschuwd door Jari. Goed, met het vertrouwen van de vorige wedstrijden kwamen we dan het veld op. De zon scheen, het gras was groen, zelfs de bal was rond. Het startfluitje ging!

Gelijk werd bevestigt dat we nu voor de verandering een echte wedstrijd te spelen kregen. De gemiddelde leeftijd bij de tegenstander was zeker tien jaar hoger dan bij ons, en ook fysiek verloren wij de strijd. Zelf stonden we niet direct scherp, we werden in de hele eerste helft aardig overlopen. Al vroeg in de wedstrijd zeilde een afstandsschot door de handen van Buntjer heen, en stonden we voor de tweede keer dit seizoen achter. Niet veel later kreeg onze libero het ook nog eens voor elkaar om door een smerige, onnodige, overtreding geel te krijgen, en sinds die nieuwe regel betekende dat voor ons dat we tijdelijk een mannetje minder in het veld hadden.

Vijftien minuten lang stonden we alleen maar te verdedigen, maar dat ging in principe best oké. Op het middenveld kwamen we er dan weer niet uit, wat ook gedeeltelijk kwam door een paar ontbrekende sterspelers (oa Willem-Ties en Niels, red.). Toen Bart weer mee mocht doen konden wij weer eens een vuist maken, en verschoof het spel weer wat naar de andere kant van het veld. Niet veel later vloog er een lange bal door en wist Bart zijn mannetje kwijt te raken. De vliegende keeper was niet snel genoeg, Bart maaide de bal hoog over hem heen. Vol angst keken we nog, maar de bal stuiterde gewoon het dak van de goal in! De aansluitingstreffer, die we ook wel echt nodig hadden op dat moment. Na deze goal besloot de scheidsrechter ook dat het tijd was voor de rust, en konden we snel thee gaan drinken.

In de rust was iedereen het erover eens dat het anders en beter moest. De vleugelmiddenvelders kregen specifiekere instructies, en iedereen zou er gewoon een tandje bij gooien. Het moest simpelweg gewoon beter, helemaal tegen deze tegenstander. Na de rust ging dat ook wel beter. Men speelde dapper door, en het ongelooflijke gebeurde weer. De libero was nog niet klaar, zoals tevens gisteren al voorspeld was, en scoorde na een mooie wandeling. Hij had natuurlijk ook af kunnen geven aan Robin, die naast hem liep, maar goed, hij scoorde dus dan is het goed. De voorsprong was behaald, met een 1-2 voorsprong konden we weer wat ontspannen in het veld!

Gedurende de hele wedstrijd werd er trouwens zo vaak verkeerd ingegooid dat ikzelf overwoog om, als ik de kans zou krijgen, de bal gewoon onderhands te gooien. Als ingooitechniek volgens de scheids toch onbelangrijk is, waarom dan ook niet. Daarnaast waren de buitenspelregels ook af en toe erg onduidelijk aan de andere kant, de vlag hing op een paar dubieuze momenten in de lucht. Ach ja, het is ook allemaal lastig al met al.

Halverwege de tweede helft ging Nick tegen de vloer, met een gezwollen enkel stond hij weer op. REO 3 duimt dat die blessure meevalt. Even later werd er een steekpass gegeven op de rechtsbuiten van VVSV, maar die jongen werd er volledig uitgesprint door Philip. Wat een ren was dat, ik wist niet dat hij het in zich had. Zou hij vaker moeten doen, dan hadden er misschien al die jaren nog wel eens een paar doelpuntjes voorkomen kunnen worden.

Even na dat verdedigende hoogstandje mocht VVSV een vrije trap of corner nemen, waar tijdens het wachten één van de oude mannen van de tegenstander besloot Remco een elleboogstoot te geven. Volledig onnodig, de bal was nog niet eens gegeven, en onder andere Christiaan uitte dan ook richting de scheids dat zoiets gewoon niet hoort. Daarvoor had ook zeker een gele kaart gegeven mogen worden, maar omdat de scheids het allemaal niet had gezien besloot die dreigende bewegingen te maken naar zijn broekzak om Buntjer het zwijgen op te leggen. Een dubieuze beslissing, waarbij ook niet aan een grensrechter werd gevraagd of die iets had gezien. In plaats van te kijken of de aanklachten gegrond waren werd de aanklager zowaar bijna gestraft.

Niet veel later besloot de scheids het allemaal nog wat gekker te maken. Na een lange bal op de aanvoerder van VVSV was er een duel gaande tussen eerdergenoemde, Patrick en Remco. In dat duel kreeg Remco het schijnbaar voor elkaar om de beste man, die tevens ongeveer twee keer zo groot en zwaar was als Remco, volledig naar de grond te trekken. De leidsman zag zijn kans en floot voor de strafschop, die prompt werd verzilverd. Een penalty die nooit gegeven zou moeten worden, voetbal is ten slotte een fysieke sport, maar met zo weinig tijd op de klok zat er verder ook niks anders op. 2-2 was de stand, en ondanks de inzet van Robin als spits zou dat ook de eindstand worden.

Een terechte score als je het mij vraagt, in de eerste helft werden we aardig overlopen, en hoewel het in de tweede helft een stuk beter ging waren we alsnog niet duidelijk de sterkere ploeg. De manier waarop was jammer, maar er is tenminste een punt uit het vuur gesleept. Een belangrijk punt ook, want dit zijn de wedstrijden waar het om draait. We gaan weer leren van de fouten die we hebben gemaakt, en blijven inzetten op de titel dit seizoen!

Nog altijd ongeslagen, REO 3

Hieronder de foto’s, gemaakt door Oomke Frans:
OFF_7152_MP