Corenos 1 1 - 2 Amicitia VMC 1

12 November 2016 - 14:30 op Corenos Sportpark

Zaterdag 5 november kwamen de buren uit Zeerijp op bezoek in Roodeschool. Vorig seizoen draaiden beide ontmoetingen tussen beide uit in remises.

Corenos gaf de Fivel weinig ruimte en hoewel het spel niet sprankelend was, creëerde de ploeg wel veel.

Wouter ten Harkel was in het eerste bedrijf de meest oplettende voor de goal van de Fivel. Al na vijf minuten vond de kopsterke back het net. Tien minuten voor de rust gebruikte hij zijn kwaliteit nogmaals om de voorsprong te verdubbelen.

Na de break liet Corenos zich wat inzakken en hoopte hier en daar op een uitbraak met de snelheid van de aanvallers (behalve Germen). Germen die overigens wel hier en daar wat olie op een gefrustreerd vuurtje uit Zeerijp gooide. Zo legde hij na 70 minuten een doorgelopen centrale verdediger neer. De man uit Leermens kon zich niet bedwingen en sloeg de dader van de overtreding in het gezicht. Hoewel Germen ook rood had kunnen krijgen voor de overtreding, was het de Fivel-speler die mocht gaan douchen.

De ruimte die de Fivel met het wegvallen van een speler aan Corenos gaf was even later de factor dat Corenos de kans gaf om de nekslag uit te delen. Na een afgeslagen hoekschop van de uitploeg ging de bal over drie schijven, honderd meter verderop de goal in. Rechtsback Robert van Dijken kreeg de bal door een interceptie bij Gerard Uil. Hij zocht de laatst achtergebleven man van de Fivel op en kon zo Marcel Dijkstra wegsteken. Marcel omspeelde de doelman en besliste de eindstand op 3-0.

Afgelopen zaterdag kwam Amicitia langs aan de Zusterkortestraat. De uitploeg draait mee in de top van 4E. Vorig seizoen verdeelden de ploegen de punten in Roodeschool maar namen de rooien de punten mee uit Groningen.

Corenos begon sterk aan de wedstrijd. Hoewel de ploeg wist dat de kracht van Amicitia bij de spitsen ligt, durfde REO door te drukken en dwong zo kansen af. Zoals we van hem gewend zijn stichtte Wouter ten Harkel gevaar bij een voorzet van captain Aalderd Duinkerken. Zijn inzet van dichtbij werd schitterend gepareerd door de goalie van Amicitia, met een beetje hulp van de doelpaal hield hij de 1-0 van het scorebord.

Corenos gaf op een paar vrije trappen na, niet veel kansen weg. Al vallend kreeg Germen Tamsma de bal van dichtbij, net als Wouter ten Harkel, niet langs de doelman van de uitploeg. Een kleine vijf minuten voor rust kwamen de studenten op een 0-1 voorsprong. Een toch niet al te gevaarlijke pass over de breedte van het veld werd niet opgeruimd door vleugelverdediger Robert van Dijken. Rechtsbuiten Thomas Mirck kon de bal hierdoor in alle vrijheid voor de goal trekken om de spits een makkelijke goal te gunnen.

Na rust begon de thuisploeg stormachtig. Hard werken en goed spel dwongen al na een paar minuten een gelijkmaker af. Voorstopper Marco Dijk kon een lange pass met het hoofd afslaan, hij zette een één-twee op met de zijkant. Marco kreeg hierdoor ruimte om een pass te geven op doorgeschoven centrale verdediger Wesley Dijksterhuis. Hij zette met een bekeken stiftje Aalderd Duinkerken voor de keeper. De captain was niet zelfzuchtig en gaf de bal breed op de ingelopen Germen Tamsma. Hij schoof de bal achter de sterkhouder van Amicitia.

Echter was er later wederom geklungel achterin bij Corenos waardoor de man van de assist op de 0-1 nu zelf kon scoren. Corenos toonde wederom veerkrachtig te zijn maar de rood-zwarten gaven geen grote kansen meer weg.

Individuele fouten op posities waar dat niet kan werden Corenos fataal. De ploeg verdiende in ieder geval één punt. Maar had wellicht door adequater op te treden wel meer kunnen hebben.

4E stevent nu op een vrij weekend af. De spelers maken zich gereed voor dé kraker van 2016, Heracliden uit. Een wedstrijd waarin geen van beide partijen zal willen verliezen.

Bekijk hieronder de foto’s van de wedstrijden tegen Amicitia en de Fivel.
Çorenos1