Winsum 6 1 - 4 Corenos 3

10 September 2016 - 14:30 op Sportpark Schouwerzijlsterweg

Het was weer zover. Ik had zelf alweer één keer getraind, en direct de zaterdag daarop was de eerste wedstrijd van een nieuw seizoen. Het team is grotendeels hetzelfde gebleven, maar toch ook wel wat nieuw talent. De voorbereiding was al met al weer keurig. Zeker 2/3e van het team was tien minuten voor de aftrap al omgekleed. Zelf was ik eerst al naar het verkeerde sportpark van Winsum gelopen, verdikke mooi geregeld daar. Al met al hadden we geluk, de wedstrijd begon iets later, dus we hadden 11 man op het veld staan toen het eerste fluitje ging. We waren er klaar voor!
Het was allemaal even zoeken nog, zoals bij elk seizoen aan de start. Passjes kwamen niet allemaal aan, men liep af en toe even anders dan gedacht. Maar eigenlijk ging het best oké. We waren niet bepaald goed vanaf de aftrap, maar onze tegenstander kon er gelukkig helemaal geen klap van. We hadden toch meer en gevaarlijkere aanvallen, terwijl Winsum niet in ons penaltygebied wist te komen. Tot dat ze een keer wel lukte, en toen lukte het ze ook gelijk om die kans te verzilveren. 1-0 achter in de eerste helft. Overigens was dat al na de midhelftdrinkpauze, want het was qua temperatuur helemaal niet leuk. Het veld was ook kut. De scheids deed tenminste wel zijn best, en keurde de gelijkmaker, door niemand minder dan Bart Groenhof, goed! Bij een stand van 1-1 mochten we thee gaan drinken.
Ik zeg net dan wel dat we thee mochten gaan drinken, maar of het echt thee was is nog altijd niet zeker. Een soort slap aftreksel van een aftreksel, waar je suikerklontje niet eens in smolt. Toch zat er iets in dat goedje, want we kwamen het veld weer sterk op. Al vrij snel weer een doelpunt, deze keer van Sexy Lexy, op assist van Groenhof. Ik word er tijdens het typen ook weer stil van, ik had nooit gedacht dat ik nog eens een assist van Groenhof zou zien, maar ik zweer u, ik zag het echt! Op dit punt in de wedstrijd werd het allemaal wat gezelliger op het veld. Je merkt dat je de tegenstander wat beter leert kennen, en er wordt links en rechts even vriendschappelijk wat verlaat getackled. Zal ook gekomen zijn doordat de tegenstander nog hoop had. Die valse hoop werd door Groenhof, wederom, de grond ingeboord. Met een schitterend doelpunt van drie meter maakte hij de 1-3.
Groenhof was daarmee nog niet klaar. Niet al te lang na de 1-3 gaf hij, schiet mij maar lek, een 2e assist. Het moet dat drankje zijn geweest in de rust, en Groenhof gaf de bal af aan Niels Frans, die hem er moeiteloos intikte. Dat mocht trouwens ook wel een keer, want Niels had het al meerdere keren voor elkaar gekregen om na een doorbreek naast te mikken. Wel dan, hij maakte het goed met de 1-4. Hierna was het wel aardig klaar. Na nog wat gezellig geschop tegen de bal en de scheen vond de scheids ook dat het mooi was geweest, en kon men zich terugtrekken naar Roodeschool.
Een eervolle vermelding is ook wel gepast voor keeper Jeffrey, die een uitstekende wedstrijd keepte. Het doelpunt dat Winsum wist te scoren was hem ook niet aan te rekenen, en hij heeft in de eerste en tweede helft nog een aantal sublieme reddingen gemaakt. Chapeau! Eigenlijk speelde iedereen wel een prima wedstrijd, er werd af en toe mooi gecombineerd en mensen liepen vaak mooi de ruimte in. Verdedigend ging het ook wel prima, dus we hebben de titel praktisch al binnen. Volgend weekend zullen we dat maar even bevestigen, en dan kunnen we de rest van het seizoen in de derde helft spelen.
Op dat REO 3 de titel wint!
Philip