Vandaag is het zo ver…

22 september 2018
Door Marco Pesiwarissa
Na zes weken voorbereiding is het dan eindelijk zover: de start van de competitie staat voor de deur! De afgelopen weken hebben we enorm geïnvesteerd in de trainingsvoorbereiding, de trainingen, speelwijze, wedstrijdtactiek en de afspraken voor zowel binnen- als buiten het veld. Zijn we er klaar voor? Dat weet niemand. Wat ik wel weet is dat de spelers weten wat er van hun verlangd gaat worden: Strijd! Dat is de basis om de wedstrijd in te gaan. En daarnaast zullen wij ook proberen te voetballen. In een spelsysteem die we ons de afgelopen zes weken eigen hebben gemaakt. En natuurlijk gaat dit nog niet helemaal vlekkeloos, maar we hebben er vertrouwen in dat we in dit systeem en met de afgesproken tactiek menig tegenstander lastig kunnen maken.

Als we terugkijken op onze voorbereiding, kijken we met een goed gevoel terug op de afgelopen periode. In zowel de oefen- als de bekerwedstrijden hebben we laten zien dat we over voldoende voetballend vermogen beschikken. Met name de tweede helft tegen DVC, waarin zij er amper aan te pas kwamen. De ene na de ander mooie aanval werd er op de mat gebracht. We gaven in deze wedstrijd ook heel weinig weg door als ploeg heel compact te staan en weinig ruimte weg te geven.

Morgen komt HS’88 uit Hoogezand op bezoek. Een serieuze tegenstander waar we rekening mee moeten houden en die de afgelopen twee seizoenen, met een periodetitel op zak, dichtbij promotie naar de 3e Klasse zat. Zij hebben dit seizoen twee nieuwe spelers mogen verwelkomen. Het elftal is daarbij redelijk intact gebleven. Rond de klok van 16.15 uur weten we zo ongeveer of de trainingsarbeid van de afgelopen weken haar vruchten heeft afgeworpen.