Zevenklapper voor Corenos tegen Noordpool UFC

10 september 2018

UITHUIZEN – Het duel tussen Noordpool UFC en Corenos is geëindigd in een 1-7 overwinning voor de gasten uit Roodeschool. De score had voor Corenos veel hoger uit kunnen vallen als men beter met de mogelijkheden om zou gaan. De Corenos-doelpunten kwamen op naam van Aalderd Duinkerken, Lars Baar (3), Germen Tamsma (2) en Chris Uil. De wedstrijd Holwierde tegen Wagenborger Boys wordt a.s. dinsdag 18 september gespeeld. Dan speelt Corenos om 20.00 uur een oefenduel in Appingedam tegen 3e Klasser DVC.

In de wedstrijden tegen Lycurgus (4-4), De Fivel (2-2) en Holwierde (4-2) werd de hand van hoofdtrainer Marco Pesiwarissa al een beetje zichtbaar. Hij wil zijn ploeg van achteruit verzorgd laten voetballen met veel lopende en diepgaande mensen rondom de bal. Verder bleek ook dat de eerste helft in de voorgaande wedstrijden niet aan Corenos besteed was. De Roodeschoolsters kwamen in alle duels pas in het tweede bedrijf op gang. Vandaag wilde Corenos direct vanaf het begin het initiatief gaan nemen in de wedstrijd.

De wedstrijd was amper 6 minuten oud toen Corenos tegen een achterstand aan keek. Robert van Dijken maakte een inschattingsfout bij een verdedigende actie, waardoor Noordpool UFC van kon profiteren, 1-0. Pas na deze achterstand werd Corenos wakker geschud en pakte zij de draad weer op. Corenos speelde dominant en met vertrouwen. De ploeg uit Roodeschool kreeg direct al een aantal riante mogelijkheden om op gelijke hoogte te kunnen komen, maar verzuimde in de afwerking. In de 19e minuut werd een solo van Joran Knot in het zestienmetergebied afgebroken door een Noordpool-speler, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Corenos-aanvoerder Aalderd Duinkerken schoot de bal hard in de linker benedenhoek, 1-1. Nadat de Corenos-supporters alweer op de banken zaten, konden ze al weer staan voor het tweede Corenos-doelpunt. Nu was het Lars Baar die een goed genomen vrijebal van Aalderd Duinkerken langs de Noordpool-doelman kreeg, 1-2. Corenos bleef de druk vooruit houden en probeerde ook bij balbezit met pressie te spelen. Noordpool zakte compleet in en liet Corenos de opbouw van achteruit verzorgen. Vanuit de counter wist Noordpool nog wel een aantal keren dichtbij een doelpunt te komen door onoplettendheid in de Corenos-defensie. Noordpool had veel moeite met de diepgang van rechtervleugelverdediger Kevin Pathuis, die constant de diepte in werd gelanceerd. Noordpool had hier geen antwoord op. In de 39e minuut werd één van de vel aanvallen over de rechterkant dan wel beloond. Kevin Pathuis werd voor de zoveelste keer de diepte ingestuurd en wist op zijn beurt Lars Baar voor het doel te bereiken, die er persoonlijk voor zorgde dat zijn ploeg met een 1-3 voorsprong aan de thee kon.

In de rust werden “Rabbi” en Gerrie Winkel naar de kant gehaald. Zij werden vervangen door Nico de Vries en Germen Tamsma. De tweede helft was net 30 seconde oud toen Lars Baar voor zijn 3e doelpunt mocht gaan. Joran Knot gaf een diepe bal op de pijlsnelle Baar die de bal in het doel wist te krijgen, 1-4. In deze fase zakte het niveau aan Corenos-zijde volledig in: onzorgvuldige passes, slechte balaannames en weinig baltempo. Het was dan ook verdiend geweest als Noordpool in deze fase van de wedstrijd tot scoren mocht komen, maar zij miste voorin het vermogen om deze kansen om te zetten in een doelpunt. Toch was het Corenos dat het initiatief nam en de wedstrijd domineerde. Pas na de 60e minuut begon het weer aan Corenos-zijde te lopen: de ene na de andere kans diende zich aan. In de 70e minuut was het dan wel raak. Lars Baar bediende zijn collega-spits Germen Tamsma die de 1-5 op het scorebord liet verschijnen. Vier minuten later werd een getrainde corner-variant prima afgerond door dezelfde Tamsma, 1-6. Nico de Vries gaf de assist. Uiteindelijk beloonde in de 77e Chris Uil zijn goede spel met een doelpunt op aangeven van Joran Knot, 1-7. Een zeer verdiende zege van Corenos. Zeer opvallend waren de mooie snelle aanvallen waaruit de laatste vier doelpunten van Corenos uit kwamen. Hiermee kreeg Corenos zelfs de handen van het thuispubliek op elkaar.

‘Eén zwaluw maakt nog geen zomer’, maar dit smaakt naar méér. Bij Corenos gaat men de laatste twee weken in van de seizoensvoorbereiding. A.s. dinsdag oefent Corenos om 20.00 uur bij DVC in Appingedam, waarna op zaterdag 15 september de ploeg afreist richting Wagenborgen om daar aan te treden tegen de plaatselijke voetbalvereniging. De ploeg heeft laten zien dat zij over voldoende talent en voetballend vermogen beschikt. Per week worden er kleine stapjes gemaakt en dat was afgelopen zaterdag ook binnen de krijtlijnen zichtbaar.

Opstelling: Christiaan Buntjer; Kevin Pathuis, Aalderd Duinkerken, Chris Uil en Robert van Dijken; Kevin Haan (65e Marco Dijk), Joran Knot en Robert Knol (46e Nico de Vries); Jordan Muller, Lars Baar en Gerrie Winkel (46e Germen Tamsma).