• Corenos 1 wint oefenpot van DVC 1, 2e verslaat VVSV 1

  ROODESCHOOL – Na een verplichte vrije zaterdag was het vandaag weer ‘Matchday’ op het sportpark aan de Zuster Kortestraat te Roodeschool. Corenos 2 had een competitiewedstrijd tegen VVSV op het programma, het eerste elftal oefende daarna tegen DVC Appingedam.

  Beginnend met het competitieduel van Corenos 2. De ploeg had wat goed te maken tegen VVSV want in Ulrum werden de Roodeschoolsters destijds weggeblazen door een fanatiek spelende thuisploeg en gingen ‘dik de boot in’. Vandaag andere omstandigheden. Met name de straffe wind zou behoorlijk veel invloed hebben op het duel. Corenos speelde de eerste helft tegen de wind in en met verzorgd combinatievoetbal, veelal over de grond, wist het VVSV terug te dringen. De blauwen uit Ulrum vonden dit prima want zo ontstond er wat ruimte achter de verdediging van Corenos en konden ze met de rugwind af en toe een gevaarlijke counter plaatsen. Na de 1-0 van Marcel Dijkstra zijn de Ulrumers een paar keer dichtbij maar raken de paal en staat keeper Kevin in de weg. Bij Corenos waait de eindpass vaak weg en komt net niet aan. Als het ook tot de 16 meter combineert ontstaan er wel meer kansen maar dan wil het balletje net niet goed vallen.

  Na rust komt VVSV er in de beginfase, als verwacht door de tegenwind, niet meer uit en voert Corenos de druk op. Het zoekt nog wel naar de goede modus om met de rugwind om te kunnen gaan maar af en toe snijden ze door VVSV als een warm mes door de boter en krijgt Corenos grote kansen. Zo weet Nico de Vries de bal, alleen en vrij voor de keeper, tegen de paal te werken waar hij de hoek voor het uitkiezen had. Ook Migèl van Gennip had vandaag geen geluk in de afwerking en raakte het aluminium. Enige hulp van de scheidsrechter was nodig om de 2-0 te laten aantekenen. Een dieptepass op Marcel Dijkstra mocht doorgaan waar de speler wel degelijk in buitenspelpositie stond maar de leidsman het vlagsignaal negeerde en de goal aan Corenos toekende, tot grote onvrede van VVSV. Niet veel later is VVSV in de aanval en krijgt een penalty toegekend als een speler valt maar er geen sprake lijkt van een overtreding. Het lijkt een goedmakertje waar VVSV dankbaar gebruik van maakt (2-1). Corenos schrikt er niet van. Het gaat op dezelfde voet verder en weet met een goed uitgespeelde aanval de voorsprong weer te vergroten. Marcel Dijkstra wordt vrij voor het doel gezet en kan zijn derde van de middag maken. Daarna stopt men een beetje met het denken in teamverband. Veel jongens willen ook een poging wagen om te scoren en vergeten het simpel te houden. Wanneer Nico de Vries uiteindelijk de 4-1 aantekent had het ook 14-1 kunnen staan maar te vaak werd de moeilijke oplossing gezocht. Als Robert van Dijken in de slotfase nog een speler van VVSV vasthoudt, mogen de gasten nog een penalty nemen. Ook deze is raak en de 4-2 is tevens de eindstand.

  Qua rendement heeft VVSV het goed gedaan, Corenos liet de kansen liggen om flink uit te halen.

  Maar de punten blijven in Roodeschool en dat is zeer terecht.

  Corenos 1 trad daarna ook aan op het kunstgras. Er was een oefenwedstrijd geregeld tegen DVC uit Appingedam dat het goed doet in de 4e klasse. Net als Corenos degradeerde de ploeg het vorige seizoen maar doet mee om kampioenschap of periodetitel. Een uitdagende tegenstander. 

  De wind was in eerste instantie iets gaan liggen. Corenos trad aan met Wesley Dijksterhuis in de verdediging, een speler die te maken heeft gehad met flink blessureleed. Elwin Wezeman en Anne Jan ter Harkel waren, net als Germen Tamsma, afwezig. De eerste kans was voor Lars Baar maar daarna was het DVC dat beweeglijker was, een hoger baltempo hanteerde en ook vrij vlot scoorde met 2 goals in de eerste 20 minuten. Corenos moest echt even wat tandjes bijzetten om mee te kunnen. Het moest ook nog een tegenvaller verwerken toen Jordan Muller zijn knie leek te verdraaien en direct om een wissel vroeg. Nico de Vries mocht voor de tweede keer vandaag z’n trainingspak uitdoen en kwam Muller vervangen. De thuisploeg weet zich na de beginfase weer op te richten. Na een terecht toekende penalty schiet Aalderd Duinkerken vanaf de stip de “anschlusstreffer” binnen als we ongeveer een half uur onderweg zijn. Terwijl de wind aantrekt en de eerste regen naar beneden komt is Corenos gelijkwaardig aan DVC. Het bijt zich vast in de tegenstander en weet met een snelle counterattack op gelijke hoogte te komen. Aalderd weet een gewonnen bal snel naar Lars Baar te transporteren die hierna de goed vrijlopende Joran Knot kan bedienen. Zijn inzet is buiten bereik van de doelman en betekend de 2-2. Dit lijkt ook de ruststand te worden ware het niet dat DVC profiteert van een blessure aan Corenos zijde. Wesley Dijksterhuis raakt aan de zijlijn geblesseerd aan een knie en wil tot de rust voorin de tijd volmaken. De organisatie lijkt bij de thuisploeg daardoor even weg en staat het even niet goed. Terwijl de thee al is ingeschonken maken de Damsters de 2-3.

  Vlak na rust komt Corenos weer op gelijke hoogte als Aalderd Duinkerken uit een corner de bal bij de tweede paal beheerst op de slof neemt en de bal via onderkant van de lat binnen valt 3-3. Hierna houdt Corenos druk op DVC en is het in deze fase dwingender dan de gasten. Het levert het team van Pesiwarissa de voorsprong op, voor het eerst deze wedstrijd. Lars Baar ziet zijn kans schoon om via de linkerflank de tegenstander te omspelen en vallend de keeper te passeren. Niet al te sterk verdedigend werk van DVC maar wel de 4-3 voor Corenos. In de gure slotfase weet Corenos geen tegentreffer meer te incasseren. Het scoort zelf ook niet meer maar weet wel weer een sterk geachte tegenstander te verslaan. Het geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden waarin beslissingen gaan vallen.