• Corenos 2 geeft wedstrijd cadeau aan Grijpskerk

  GRIJPSKERK – Corenos 2 mocht op het kunstgras van Grijpskerk een wedstrijd spelen tegen het plaatselijke 3e elftal en zo een vervolg geven aan de winst op VVSV 1, een week geleden.

  De opstelling vandaag: 

  Kevin

  Tim, Siert, Wesley, Martijn

  Rabbi, Jaap, Erwin, Gerry

  Migèl, Roel

  Bank : Rob, Dennis

  De eerste fase van het duel was er eentje van aftasten en ‘het gevoel’ krijgen. Corenos had het betere combinatiespel en het leverde een afstandsschot op van Gerry, welke door de keeper tot corner werd verwerkt. De thuisploeg laat zich na 10 minuten voor het eerst gelden en het is direct flink gevaarlijk. Roel verliest de bal op het middenveld als de rest van Corenos in voorwaartse beweging is waardoor de aanvallers van Grijpskerk er vandoor kunnen. De aanval eindigt voor Kevin, die reddend kan optreden en de nastoot naast het doel ziet belanden.

  Corenos laat zich hierna weer een keer zien. Ook nu kiest Gerry voor het schot vanaf de zijkant maar had in dit geval de bal beter voor kunnen geven op de vrijstaande Migèl.

  Het is een open maar gelijk opgaand duel. Corenos met iets meer balbezit, proberend om middels samenspel naar voren te komen, Grijpskerk dat een directere weg naar het doel kiest en zo snel mogelijk de spitsen aan het werk wil zetten. Het heeft succes na zo’n 25 minuten. Waar eerst Kevin kan redden, daarna Siert de bal weg kan werken maar in derde instantie het leer toch terecht komt bij een Grijpskerker die wel raad weet met de kans en Kevin passeert (1-0)

  Op zich nog niets aan de hand voor de Roodschoulsters maar kort daarna geven ze Grijpskerk wel heel veel ruimte. Dit keer verliest Wesley de bal en twee spelers van de thuisploeg kunnen alleen op Kevin af stormen. In 99 van de 100 gevallen is het een goal en, gezien het feit dat niemand van Corenos nog een poging doet om nog terug te sprinten, ging iedereen daar ook vanuit. Kevin niet. Kevin deed zijn stinkende best om de bal tegen te houden en dat lukte hem ook. Hij hield de bal tegen en de stand op 1-0. Eventjes later, als Grijpskerk weer door de defensie slipt, kan Kevin nogmaals als winnaar uit een 1 tegen 1 duel stappen. Top gedaan.

  Corenos krijgt voor rust nog een goede mogelijkheid als Migèl goed wordt aangespeeld maar de jongeling mikt de bal op de keeper in plaats van de openliggende verre hoek. 

  Na de thee komt Corenos fel uit de startblokken alsof het aan de tegenstander wil laten zien dat het nog lang niet verslagen is. Het valt massaal aan en dat houdt ook in dat Tim en Martijn langs de lijn kwamen opstomen. De gasten wisten niet te scoren maar kregen bij de eerste de beste uitval wel de deksel op de neus omdat bij de tweede paal een aanvaller helemaal vrij stond en de bal op een presenteerblaadje kreeg (2-0).

  Het geloof in een goed resultaat ebt daarna langzaam weg. Corenos kan aanvallend geen vuist maken, het heeft daarvoor teveel middenvelders in het team waardoor het middenveld vaak overbezet is en in de aanval er te weinig mensen staan en er onvoldoende stootkracht is. Het onbegrip onderling frustreert. Grijpskerk is voorin wel goed bezet en zij spelen het ook veel beter uit. Waar Kevin eerst nog kan redden, hij keept een prima wedstrijd, is hij later kansloos als hij wordt uitgetikt en voor de 3e keer de bal uit het net moet halen. Corenos vindt het dan wel prima en er lukt weinig meer. Overspelen naar de juiste kleur gaat vaak niet, de concentratie is volledig weg. Grijpskerk mag doen wat het wil en verzuimt in deze laatste fase van het duel om aan het doelsaldo te werken. Uiteindelijk eindigen de teams de wedstrijd met een 4-0 uitslag. 

  Corenos leek een uur lang gewoon in de wedstrijd te zitten maar na de 2-0 was het eigenlijk al over. Spelers onderling leken elkaar niet te begrijpen, wanneer een speler in de bal kwam volgde een dieptepass en vice versa, de éne wil een een-tweetje opzetten, de ander blijft staan etc.

  Jammer want het team dat er vandaag stond had voldoende potentie om Grijpskerk te verslaan.