12 oktober pakten de mannen van trainer Cheese de eerste 3 punten van deze competitie. Na de geflatteerde blamage bij Holwierde wilde de sterke selectie zich herpakken tegen het vlaggenschip van Godlinze.

Onder aanvoering van Han van der Leest bijgestaan door de ervaren Siert Brontsema  en later Dennis Pieterman in het centrum werd het doel van de uitstekend keepende Kevin Riemeijer samen met Steven Boer en Mathijn Dijkstra verdedigd.

Op het middenveld begon Corenos met Robert Knol en Elwin Wezeman als controleurs. Robert van Dijken speelde met de punt naar voren.

Tim Dijkhuizen, Sven Knot en Sander Brouwer vormden het aanvallende trio.

In de eerst helft was het de thuisploeg die het initiatief nam. Sander Brouwer kwam vanaf de linker flank door een steekbal in scoringspositie maar verzuimde de doelman van Godlinze te verschalken.

De gasten kregen middels dode spelmomenten een aantal keer een mogelijkheid maar konden de bal niet tussen de palen krijgen. Zij bouwden op via de laatste man die de bal bij een doeltrap uit het strafschopgebied kwam halen en dan indribbelde. Dit werd door Corenos niet goed opgepakt. Toen Sander Brouwer deze laatste man op wilde vangen gleed hij uit en kwam hij hard in botsing met de schutter. Sander raakte hierbij geblesseerd en moest het veld verlaten.

Jaap van Dijken kwam voor hem in de plaats en hierbij ging Corenos om naar een 4-4-2 formatie. Uit de vrije bal die Corenos kreeg na aanleiding van de overtreding scoorde Robert Knol door de bal vanuit een moeilijke hoek door de benen van de keeper te volleren.

De tweede helft was van de kant van de thuisploeg aanzienlijk beter. De ruimtes waren soms enorm en door de ingevallen Nico de Vries als schakelspeler te gebruiken konden deze ruimtes goed benut worden. Corenos kreeg een aantal goede kansen maar kon de voorsprong niet verdubbelen.

Nico de Vries liet het publiek nog even watertanden toen hij zich vanaf de cornervlag door middel van een knap staaltje techniek ontfutselde van twee verdedigers. Deze kregen beide het nakijken toen Nico ze stuk voor stuk panneerde op niet meer dan 1 vierkante meter.

Tot diep in de tweede helft toen Sven Knot zich, nadat hij eerder een schot op het aluminium uit elkaar zag spatten, liet uitzakken Robert van Dijken kon bedienen met een afgemeten hoge steekbal. Robert kon de bal in het net leggen door de bal over de uitgekomen keeper heen te lobben.

Na de 2-1 kreeg Godlinze een dot van een kans op de gelijkmaker maar goalie Kevin Riemeijer wist de bal miraculeus te pareren. Niet veel later werd Jaap door Nico weggestuurd. Hij ontsnapte aan de verdediging en ronde mooi af door de bal in de verre hoek te schuiven.

De volgende competitiewedstrijd wordt op 26 oktober gespeeld om 18.10 uit bij Stadspark. Maar eerst wachtte er nog een bekerduel tegen KRC 1 uit Kantens.

Deze werd afgelopen zaterdag gespeeld. Zoals vaak bij het 2e elftal beschikte Cheese over andere spelers. Roderick Dijkema begon op de linksback positie, routiniers Dennis en Siert bezetten het centrum achterin en Steven bewaakte te rechter vleugel.

Op het middenveld speelde Robert Knol en – van Dijken wederom de centrale middenveld posities. Elwin mocht zich melden bij het 1e in Zoutkamp en zijn positie t.o.v. vorige week werd ingevuld door Nico.

Voorin begonnen Tim Dijkhuizen, Sven en Kevin Pathuis.

Corenos begon armzalig aan de wedstrijd. KRC had de beste kansen en kwamen vaak door middel van een mannetje extra op het middenveld goed over. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong, Sven kopte de bal tegen een arm en de scheidsrechter beloonde Corenos met een strafschop. Ex doelman Sven benutte deze zelf.

Niet lang na de 1-0 werd het gelijk. Siert kopte de bal ongelukkig langs Kevin Riemeijer. Nog een paar minuten later moest Kevin opnieuw vissen nadat een vrije trap die als voorzet leek bedoeld door niemand werd geraakt en binnen viel.

In de rust wisselde Cheese twee maal. Steven maakte plaats voor Mathijn Dijkstra, die naderhand een rondje kon geven in de kantine omdat hij te laat kwam. Kevin Pathuis maakte plaats voor de jonge Tim Uil. Ook werd er een omzetting doorgevoerd vanuit de spelersgroep. Dennis was in de eerste helft uitgevallen en Robert van Dijken kwam daardoor op een voor hem geen onbekende plek naast Siert in het hart van de defensie. Hij stapte bij balverlies door op de vrije middenvelder waardoor Corenos gezamenlijk door kon schuiven en KRC vast kon zetten.

Hieruit ontstonden direct na rust kansen, kansen die benut werden door Sven en JO19 spits Tim Uil (hattrick). Met als hoogtepunt een aanval uit het boekje over vele schijven van links naar rechts over het veld. Een prachtige voorzet van Roderick afgerond door een weergaloze kopbal van Tim Uil.

Corenos 2 bekert opnieuw een ronde verder. Loat ze mar komme!