• Corenos 2 knokt zich langs Grijpskerk 3

  ROODESCHOOL – Om 12.00 uur trad Corenos 2 op het eigen kunstgras aan tegen Grijpskerk 3.

  Het tweede doet met 6 punten uit 3 gespeelde wedstrijden mee in de middenmoot. Winst vandaag zou aansluiting betekenen met de top 3. Natuurlijk zag ook Grijpskerk met 7 punten uit 4 duels dat winst zou inhouden dat ze lekker zouden meedraaien.

  De opstelling vandaag;

  Kevin

  Steven, Han, Robert, Mathijn

  Arjen, Jaap, Wouter , Sander

  Migèl, Gerry

  Bank : Robbie, Rob, Marcel

  De eerste fase van de thuisploeg was slordig. Veel balverlies, passes achter de man, afzwaaiers etc. In eerste instantie leek het nog te repareren totdat Robert kinderlijk eenvoudig de bal door het centrum speelde, precies in de voeten van de spits van Grijpskerk. Hij ontving de bal recht voor de goal en schoot onhoudbaar raak in de linkerhoek 0-1. Het leek inderdaad soms wel of spelers van Corenos dachten dat ze in rode reserveshirts speelden, de kleur van tegenstander  Grijpskerk. Het moest beter en dat wisten ze zelf ook wel. Heel langzaam ging het ook beter en na zo’n 20-25 minuten leek het dat Corenos zich had hervonden. Het kwam steeds beter in het spel waar Grijpskerk veel lange ballen speelde in de hoop gebruik te kunnen maken van de ruimte achter de defensie van Corenos. In de meeste gevallen waren de ballen te hard en gleden ook snel door op het natte plastic ‘gras’. Van dat laatste had Corenos ook last want het had de zaak wel weer goed op orde maar de eindpasses waren nog onzuiver en ook te vaak te hard. Frustrerend voor de spitsen die veel energie steken in het vrijlopen maar ook dat is voetbal.

  Na zo’n 35 minuten leek de gelijkmaker aangetekend te worden. Helaas kwam het schot van Sander tegen de paal en kon daarna door Grijpskerk worden weggewerkt. Bij rust keek Corenos nog steeds tegen dezelfde achterstand aan maar voetballend had het zich in de wedstrijd gevochten en was nu ook de bovenliggende partij. Op deze voet moest het doorgaan om uiteindelijk ook te kunnen scoren, op basis van de eerste helft had Corenos meer in zijn mars.

  Na rust hetzelfde spelbeeld. Corenos voetballend beter en Grijpskerk loerend op een uitval. Na een kwartiertje in de tweede helft hadden de gasten daar ook nog succes mee. Een opkomende middenvelder mocht vrij doorgaan en vanaf een meter of 20 op het doel schieten. Hoewel de bal niet onhoudbaar leek, was deze wel goed geplaatst en gleed in de rechter benedenhoek (0-2)

  Een domper voor de withemden maar positief is dat het niet bij de pakken neer ging zitten. Het deed er zelfs collectief een schepje bij op en had nog steeds het vertrouwen dat het ging scoren. Rond de 75e minuut gebeurde het dan ook eindelijk. Een voorzet vanaf rechts, precies op maat, kwam op het hoofd van Sander die, geheel vrijstaand, de bal inkopte (2-1). Corenos was nu echt op jacht naar de gelijkmaker. Het knokte voor elke meter en had de wind niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in de rug. Gerry mocht vanaf links een vrije trap nemen. Zijn indraaiende bal leek een prooi voor de keeper maar hij sloeg de bal zelf in het doel in plaats dat hij het leer weg stompte en tekende daarmee voor de 2-2

  Corenos bleef maar hard werken om de tegenstander terug te dringen. Het ruikt in de slotfase meer en heeft daar gezien het spelbeeld ook recht op. De 2-2 heeft ze moed gegeven en Grijpskerk dwingt niks meer af. Vlak voor tijd krijgt het loon naar werken want de ingevallen Rob kan links het strafschopgebied binnen komen, ontvangt de bal en schuift deze rustig onder de uitkomende keeper door. Een uitstekende afronding en de verdiende 3-2.

  Corenos klimt door deze zege naar de 4e plaats en doet leuk mee. Stadspark en Bedum lijken om het kampioenschap te gaan strijden, beide met 13 punten, al is de weg daarheen nog lang!