• Corenos 2 komt weer laat, maar tijdig, op stoom

  GRONINGEN –  Voor de tweede achtereenvolgende week mocht Corenos 2 naar de stad om aldaar The Knickerbockers 11 te bestrijden. Een week eerder trok tegenstander VVK aan het langste eind, voornamelijk door persoonlijke fouten in de verdediging van Corenos. 

  De openingsfase op het kunstgras was gelijk opgaand. TKB 11 leek van iets lager niveau dan VVK maar hun enthousiasme bracht ze toch een aantal keren voor het doel van keeper Mark. De pogingen waren niet van verontrustende aard totdat er zo’n 20 minuten waren gespeeld. Wanneer Corenos een aanval opzet en de ploeg daardoor naar voren schuift, is er balverlies en kan de thuisploeg een speler op rechts diep sturen. De lage voorzet is op maat en bij de 2e paal kan het leer rustig worden binnen getikt (1-0). 

  Corenos is zoekende. In het veld lijken er verschillende ideeën te leven over eigen positie en positiespel waardoor er collectief geen macht is. Het is stroef, het loopt niet lekker. Gelukkig valt het niet zover terug als een week eerder maar veel kan de ploeg niet creëren. TKB probeert met steekballen de rappe aanvallers achter de verdediging te krijgen maar is daarin niet succesvol meer. De scheidsrechter, ook studentikoos, fluit voor rust en Gerrie krijgt de kans om uitleg te geven over een en ander. 

  Met drie frisse spelers gaat Corenos proberen wat aan de achterstand te doen. Net als vorige week begint het team ook goed aan de tweede helft. Het komt steeds beter in het duel en krijgt nu ook meer druk op TKB. Het veldoverwicht wordt nog niet uitgedrukt in een gelijkmaker, al is Migèl dichtbij met een volley uit een corner, de bal scheert de lat.

  Na ruim een uur spelen is hij wel trefzeker. Hij laat zich iets uitzakken, ontvangt de bal van Roel en besluit maar eens uit te halen. Zijn schot van ongeveer 20 a 25 meter vliegt over de keeper en tegen het net (1-1) Een verdiende goal. Het gaat crescendo met het spel van de bezoekers. Er is nu veel meer drive, meer druk, meer geloof. Spelers durven nu dieper te staan en door te schuiven, TKB komt er niet goed meer uit. Corenos geeft wel wat meer ruimte achter de verdediging prijs maar dat is het risico als je vooruit wilt. Het lijkt zich ook uit te gaan betalen. Sander kan op rechts er vandoor, geeft de bal goed op de inlopende Erwin maar onder druk van de verdediger schiet hij tegen de lat. Corenos lijkt de zege nu te kunnen pakken maar dan wordt Enno met een gele kaart naar de kant gestuurd. Hij stapt een keer in om druk te zetten maar begaat na een duel een onnodige overtreding waar zelfs deze scheidsrechter tegen op moet treden. In de fase hierna moet Corenos even weer orde op zaken stellen en mag het keeper Mark dankbaar zijn. Hij houdt zijn ploeg op de been als tot twee keer toe een geheel vrijstaande TKB-er van dichtbij op doel mag schieten (weer worden lopende mensen losgelaten en uit het oog verloren). In eerste en in tweede instantie redt Mark voortreffelijk.

   In de slotseconden nog één keer een lange bal van achteruit. Erwin gelooft erin en gaat voor de bal, is net eerder bij de bal dan de uitstormende keeper en blijft rustig als hij de laatste verdediger op de doellijn passeert (1-2) De scheids fluit direct hierna af en de zege is een feit.  

  Als Corenos nu vanaf het begin af aan zo speelt als de laatste weken de tweede helft speelt, maakt de ploeg stappen en kan het zich verder ontwikkelen.