• Corenos bereikt kruisfinales A- en B Categorie RWE/ Hogeland Cup

    Corenos heeft maandag 30 december j.l. ten koste van het hoger geklasseerde De Heracliden en SIOS de kruisfinales van het A-toernooi weten te bereiken tijdens de RWE/ Hogeland Cup. Eerder die week werd ook al de kruisfinales van het B-toernooi bereikt. Vrijdag 3 januari a.s. worden de beide kruisfinales gespeeld in sporthal De Mencke in Uithuizen.

    Corenos begon het toernooi met een 6-0 oorwassing tegen een veel beter VV Winsum. In de resterende wedstrijden tegen SIOS en De Heracliden moest de volle winst worden behaald om de kruisfinales van het A-toernooi te kunnen bereiken. Tegen SIOS werd met 0-3 gewonnen. Omdat De Heracliden ook tegen SIOS (4-2) wist te winnen en van VV Winsum verloor (0-1), was VV Winsum al verzekerd van een plaats in de kruisfinale. In de laatste poulewedstrijden moesten Corenos en De Heracliden het tegen elkaar opnemen. De Heracliden zouden aan een gelijkspel genoeg hebben, aangezien zij een beter doelsaldo hadden dan Corenos.

    De wedstrijd tussen Corenos en De Heracliden begon aan beide kanten voorzichtig. De Heracliden hadden zoals gezegd aan een gelijkspel voldoende en Corenos wilde geen tegendoelpunt incasseren. Het was uiteindelijk Migel van Gennip die Corenos de 1-0 voorsprong bezorgde. Hierdoor moest De Heracliden meer risico’s gaan nemen. Dat deden zij ook door de keeper van achteruit mee te laten voetballen. Voor Corenos was het ‘vrouw en kinderen eerst’ om de voorsprong vast te houden. Het werd nog heel erg spannend toen De Heracliden een aantal riante kansen voor het doel van Corenos-doelman Aalderd Duinkerken kreeg. Via een aantal uitbraken had Corenos de wedstrijd kunnen beslissen, maar de 1-0 voorsprong bleef op het scorebord staan. Drie minuten voor tijd kwam dan het verlossende doelpunt. Erwin Dijkstra kwam op de eigen helft in balbezit en schoot de bal uit de draai in een leeg doel, 2-0. Daarna werd het spel aan beide kanten wat grimmiger, waar uiteindelijk Corenos als terechte winnaar van het veld stapte.

    Vrijdag start Corenos de kruisfinale van het B-toernooi tegen Noordpool UFC. De winnaar speelt tegen de winnaar tussen v.v. ZEC en v.v. Usquert. Om 20.00 uur treed Corenos wederom op  in de kruisfinale van het A-toernooi. Ditmaal is Noordwolde de tegenstander. De winnaar hieruit speelt tegen de winnaar van v.v. Winsum – s.v. Bedum.