• ROODESCHOOL - Na de zege op Ezinge afgelopen dinsdag, kwam nu het stadse Groninger Boys op bezoek bij Corenos. Groninger Boys-trainer Bert Nout nam bij afwezigheid van een groot aantal spelers een aantal zondag 1 spelers mee naar het Hogeland, waaronder doelpuntenmachine Freddy de Grooth en Fouad Faraouni. Corenos wist de wedstrijd uiteindelijk met 4-2 te winnen.

    Hoofdtrainer Marco Pesiwarissa en zijn assistent Arie Duinkerken besloten om voor dit duel met twee teams te spelen. Spelers van zowel het 1e als 2e elftal om zo iedereen wedstrijdritme op te laten doen. Dat dit een heel andere wedstrijd zou worden, daar waren de spelers van Corenos zich van bewust. Corenos had direct van het begin de intentie om van achteruit te voetballen. En daar kwam Corenos aardig aan toe. Mede ook omdat men wist dat de Groninger Boys-aanvallers amper mee zouden verdedigen, kreeg men aan Corenos-zijde de tijd en ruimte om te kunnen voetballen. Na ruim een half uur spelen bracht Lars Baar de score op 1-0. Die score had op dat moment veel hoger kunnen zijn als men voorin de kansen afmaakte. Dan was een 5-0 voorsprong niet helemaal onverdiend geweest. Vlak voor het einde van de eerste helft, dreigde de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken wegens constant commentaar op de leiding. Door gesprekken met beide kampen werd uiteindelijk besloten om de wedstrijd te hervatten.

    Ondertussen bereidde het ‘andere’ Corenos-team zich voor op de tweede helft en begonnen zij aan hun warming-up. Een geheel ander Corenos-team mocht aan de tweede helft beginnen. Ook aan Groninger Boys vielen er wat wijzigen in het elftal te ontdekken. Een veel sterker Groninger Boys kwam uit de startblokken. Toch kon Corenos zich aardig meten met deze tegenstander. Nadat Germen Tamsma nog grote kans miste, bleef hij enkele minuten later wel koelbloedig toen hij de bal simpel langs de Groninger Boys-doelman schoof, 2-0. Niet veel later liet Freddy de Grooth nog maar eens zien wat hij kon. Op zeer fraaie wijze nam hij de bal uit de lucht en tikte de bal in de rechterbovenhoek, 2-1. De wedstrijd was weer helemaal open. Groninger Boys ging op jacht naar de gelijkmaker, maar enkele minuten later was het Jordan Muller die een vrije bal prima achter de doelman werkte, 3-1. Het werd een open wedstrijd, waarbij de Groninger aanvallen in het zestienmetergebied door de sterke Corenos-defensie onschadelijk werden gemaakt. Niet veel later werd het creatieve spel van Groninger Boys dan wel beloond. De Grooth legde de bal af op een opkomende middenvelder, die op zijn beurt de bal knap in de rechterbovenhoek schoot, 3-2. De laatste minuten werd het nog spannend aan beide zijde, waarbij het publiek de grote winnaar was. Zij kregen uiteindelijk nog een toetje voorgeschoteld toen Sander Brouwer met een fraaie lob voor de 4-2 zorgde.

    "We hebben het publiek een mooie wedstrijd voorgeschoteld met daarin veel strijd, duels maar ook mooi verzorgd voetbal. De spelers hebben zich gehouden aan de diverse spelprincipes en dat is een mooie ontwikkeling van het team. Daarnaast hebben we beide helften met een mix van 1e en 2e spelers gespeeld. De spelers van het 2e elftal hebben zich prima staande gehouden in deze wedstrijd en dat biedt zeker hoop voor de toekomst van Corenos".