• Corenos bindt ook TEO aan de zegekar 2e Periodetitel voor 99% binnen

    Ten Post – In het Groningse Ten Post stond vandaag het duel tussen TEO en Corenos op het programma. Voor de Roodeschoolsters laatste duel om de tweede periodetitel in de wacht te kunnen slepen. Deze moest sowieso gewonnen worden, om VVK en Ezinge op afstand te kunnen houden. Het werd 0-5 door doelpunten van Joran Knot (2), Sven Knot en Lars Baar (2). 

    Onder een warme lentezon verzamelde de Corenosselectie zich aan de B. Kuiperweg in Ten Post. Trainer Pesiwarissa kon over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Aanvoerder Cris Uil heeft afgelopen week de hersteltrainingen afgewerkt en lijkt vanaf dinsdag weer aan te sluiten bij de selectietraining. Het speelveld zag er vanaf de zijkant prima uit, maar tijdens de warming-up werd al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou gaan worden op een zeer slecht bespeelbaar- en hobbelig veld. 

    TEO komt zeer gedreven uit de startblokken, dat in een 1-4-4-2 speelt: met veel lange ballen probeert TEO de rappe spitsen Kruger en Veldman de diepte in te sturen, maar de Corenosdefensie geeft geen krimp. Ondertussen moest Marco Dijk het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Hij had last van zijn hamstring en werd vervangen door Robert van Dijken. Pesiwarissa gaf zijn manschappen de opdracht om TEO op het hobbelige veld aan de bal te laten om ze dan vervolgens onder druk te zetten. Hier had TEO beduidend veel moeite mee. Toen TEO-doelman Majoor in de 25e minuut een terugspeelbal te verwerken kreeg en door het hobbelige veld over de bal heen maaide, profiteerde Sven Knot van deze fout en zette daarmee zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Pesiwarissa overhandigde Aalderd Duinkerken direct een papiertje met de nieuwe organisatie op het middenveld. Blijkbaar had dit direct resultaat, want drie minuten later was het Joran Knot die de 0-2 op het scorebord bracht. Na 29 minuten was het Lars Baar die op links de diepte in werd gestuurd. Zijn soloactie eindigde in het 16-metergebied, waarna hij de bal in de korte hoek schoot, 0-3. Dit werd ook tevens de ruststand. 

    Na de thee hetzelfde spelbeeld, met een veel makkelijker voetballend Corenos. Bij TEO werden de linies te groot, waardoor Corenos moeiteloos tussen de linies in kon spelen. In de 53e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door Joran Knot. Aan de rechterkant passeerde hij enkele spelers, waarna hij de bal in de verre hoek schoot, 0-4. Twintig minuten voor tijd werden Germen Tamsma en Marcel Dijkstra binnen de lijnen gebracht. Dit ging ten koste van Aalderd Duinkerken en Jordan Muller. In de 86e minuut stuurde Tamsma met een prachtige steekpass Baar in stelling die uiteindelijk de 0-5 op het scorebord bracht. Een zeer verdiende en terechte overwinning. 

    Door deze winst, is Corenos voor de 2e periodetitel niet meer in te halen door VVK. Alleen Ezinge, dat met 0-4 bij De Fivel won, kan nog op gelijke hoogte komen. Zij dienen in de resterende wedstrijden tegen Zeester en VVK een doelsaldo te halen van +18 doelpunten om nog aanspraak te kunnen maken op de 2e periodetitel.