• Corenos boekt eerste zege van het nieuwe seizoen

  ROODESCHOOL – Na de normale zomerstop begon de eerste trainingsweek en een eerste oefenwedstrijd op het sportpark aan de Zuster Kortestraat. Corenos had een grote selectie en dat was gezien de weersomstandigheden maar goed ook. Tegenstander Veendam 1894 was met een stuk minder spelers naar Roodeschool gereisd.

  Zoals gezegd, de eerste trainingsweek werd afgesloten met een oefenduel tegen Veendam 1894. De geel-zwarten hebben in het eerste deel van de wedstrijd een veldoverwicht. Dit resulteert na een kwartier in de 0-1 voorsprong voor de Veendammers, uit een voorzet vanaf de zijkant. De verdediging laat na om in te grijpen. Een kleine 50 toeschouwers trotseerden de hitte en zochten waar het kon de beschutting van struikgewas. Nog geen 5 minuten later een vlot lopende aanval van de thuisploeg door middel van één keer raken. Eindstation Lars omspeelt de keeper en lijkt te scoren maar zijn inzet wordt door een verdediger van de lijn gehaald.

  Halverwege de helft wisselt Marco het hele team en na de herstart is Jordan dichtbij succes. Een paar tellen later kan Jordan weer uithalen maar redt de keeper waar een balletje opzij op de geheel vrijstaande Migèl een betere oplossing was geweest. Waar Corenos verzuimde te scoren deden de gasten uit Veendam dit wel 0-2. Via Tim doet Corenos dan iets terug. Hij weet de voorzet van de diepgaande Arjan te verzilveren. De warmte sloeg zichtbaar toe bij de spelers en zijn niet rouwig als het rustsignaal klinkt (bij een 1-2 stand).

  De intenties van Corenos waren direct na de rust duidelijk. Het joeg op de verdediging van de Veendammers en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Germen die de 2-2 binnen schoot. Ook de 3-2 leek snel te vallen maar de gasten halen wederom de bal van de lijn. Hierna had Corenos het betere van het spel maar wist nog geen grote kansen te creëren. Het lijkt na een kleine 25 minuten dat Lars onreglementair werd gestuit maar een penalty wordt niet toegekend. Een minuutje later volgt alsnog een strafschop als Joran na een passeeractie wordt geblokt. Hij schiet zelf de 3-2 binnen. Hierna mag het andere deel van de selectie weer opdraven voor het laatste deel van de wedstrijd. Vlak voor tijd scoort "het rode team" de 4-2 als Migèl vanaf links dreigend naar binnen komt, inspeelt op Tim, die op zijn beurt Jordan bedienen kan. Laatstgenoemde weet met een diagonaal schot de Veendammer sluitpost te passeren.

  Ook de 15-jarige keeper van Corenos weet zich te onderscheiden. Edwin komt in een 1 op 1 met een aanvaller die vanaf 3 meter de bal kan intikken. Edwin, apart terug van een weekend weg, beloont zichzelf zo voor een uitstekende wedstrijd.

  Corenos wint dus het eerste oefenpotje van Veendam 1894 dat zich kranig weerde en niet de luxe had om regelmatig te wisselen maar tot op het laatst wel de strijd aanging.