• Corenos dames onderuit in eerste officiële wedstrijd

    ROODESCHOOL -  Het duurde slechts enkele weken om een voltallig damesselectie bij elkaar te krijgen. En het lukte! Corenos kreeg weer een dameselftal en zo kon de club uit Roodeschool weer een damesteam inschrijven. Hoofdtrainer Marco Pesiwarissa werd bereid gevonden om de dames tweemaal in de week onder zijn hoede te nemen en indien zijn agenda het toeliet ook de wedstrijd coaching op zich te nemen. Afgelopen zaterdag stond dan de eerste officiële wedstrijd op het programma: De bekerwedstrijd thuis tegen de vrouwen van ZEC. Het werd uiteindelijk 2-4 voor de gasten uit Zandeweer. Ondanks de nederlaag zijn er voldoende aanknopingspunten gevonden om verder te kunnen bouwen aan het geheel vernieuwde team.

    Corenos kampt momenteel nog met een keepersprobleem. Vandaag was Annemiek Bethlehem bereid gevonden om de honneurs onder de lat waar te nemen. Pesiwarissa liet zijn dames in een ander spelsysteem aan de wedstrijd beginnen en nam daar in zijn wedstrijdbespreking dan ook uitgebreid de tijd voor. Om 12.25 uur vlogen de dames naar buiten om aan hun versnelde warming-up te beginnen. Toen om 12.40 uur scheidsrechter Eppe Scholtens floot voor de aftrap, was het Corenos dat vanaf het begin de boventoon voerde. Bij vlagen werd er goed gecombineerd door de Corenosdames. Daarnaast zaten de dames er bovenop, waardoor ZEC maar moeilijk in haar spel kon komen. Bij bijna iedere balverovering wisten de Corenosdames Leonie de Winter op te zoeken, die op haar beurt de Corenos-aanvallers de diepte in wist te sturen met prachtige passes. Uit één van die passes wist zij ook Lisa Spriensma de diepte in te sturen. Zij bracht de 1-0 op het scorebord.

    Na rust kantelde het wedstrijdbeeld. De wedstrijd van afgelopen woensdag en de training van donderdag begon zijn tol op te eisen. Sommige Corenosdames kampte met klachten aan de spieren en gewrichten. Men kon dan ook niet voorkomen dat ZEC op gelijke hoogte kon komen en daarna zelfs uitlopen. “œWij helpen ZEC tot driemaal toe in het zadel door balverlies te leiden tijdens de opbouw van achteruit. Dat is iets wat nu éénmaal kan gebeuren, maar er uiteindelijk uit moet. We zijn nu 10 dagen verder in de voorbereiding en ik zie ze steeds kleinere stappen vooruit maken. Scheelt nu ook dat ik bij de wedstrijden aanwezig ben, zodat ik ook weet wie waar beter tot haar recht kan komen“. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een 2-4 overwinning voor de dames van ZEC.

    Na afloop zaten de dames er doorheen, mede ook door de hitte. Komende week kunnen de dames weer herstellen van de zware week en toewerken naar het duel met Noordpool UFC.