• Corenos de weg kwijt in raar bekerduel

ROODESCHOOL – Op een zonovergoten Corenos-sportpark werd de laatste poulewedstrijd van de  bekercompetitie tussen Corenos en sc Scheemda afgewerkt. Scheemda had haar eerste twee duels verloren, Corenos speelde twee keer gelijk tegen Holwierde en Poolster. Nieuwe aanwinst TM-2000, een heuse robotmaaier, had het gras de afgelopen dagen strak gemaaid.

Germen Tamsma, Kevin Haan en Anne-Jan ter Harkel waren vandaag afwezig, een aantal junioren vulde de selectie aan. Corenos begon de wedstrijd met een iets andere basis dan voorgaande weken;

Mark Monden

Raymon Balkema, Elwin Wezeman, Wesley Dijksterhuis, Kevin Pathuis

Joran Knot, Jordan Muller, Tim Uil, Chris Uil

Lars Baar, Sven Knot

Bank: Migèl van Gennip, Marcel Dijkstra, Daan vd Berg en Mark Spriensma

Het eerste kwartier ging het spel gelijk op. Scheemda kreeg wat kansjes, Corenos kreeg wat mogelijkheden waaronder een kopbal van Sven op de lat en een inzet van Lars die daarbij op de keeper stuitte. Even leek het dat keeper en speler op elkaar knalden maar wonderwel konden beide spelers zonder problemen verder. Tot aan de eerste drinkpauze wist Corenos een paar keer goed uit te breken maar in het vervolg stonden de aanvallers evenveel keren in buitenspelpositie.

Op het half uur lijkt Scheemda te gaan scoren. De aanvaller van de bezoekers loopt op een diepe bal en ziet keeper Mark laat uitkomen en weet hem te passeren. Echter, Kevin is alert en weet de bal middels een sliding van de traag handelende aanvaller af te pikken en voorkomt erger voor Corenos.

De withemden spelen wat gezapig, mist de felheid die we normaal van ze kennen. Het middenveld komt onvoldoende in balbezit en het gevolg hiervan is dat veel lange ballen worden gespeeld vanuit de defensie. Af en toe genereert Corenos hier wel gevaar mee maar het lukt allemaal nog niet.

In de 40e minuut zien we wel een mooie aanval over rechts, maar Jordan Muller ziet zijn kopbal na een voorzet van Kevin op de lat ploffen. Dat iedereen fouten maakt laat de scheidsrechter zien wanneer Sven duidelijk onderuit wordt gehaald door een speler van Scheemda die een poging doet om de bal te spelen. De leidsman wuift het weg en laat gewoon doorspelen. De bezoekers laten zich vlak voor rust nog een keer zien. Een vrije trap lijkt van richting te worden veranderd en Mark heeft alle moeite om de bal tot corner te verwerken. Hij ziet de bal vermoedelijk laat op zich af komen.

Na het rustsignaal kan gesteld worden dat het meer een vriendschappelijk potje is dan dat er iets te winnen valt. Corenos speelt geen grootse wedstrijd en dekt te ver van de tegenstander af waardoor deze de ruimte krijgt om te combineren en ook aan aanvallen toe komt. Desalniettemin had Corenos wel op voorsprong moeten staan maar het had het geluk qua afwerking niet aan hun zijde.

Ongewijzigd werd de tweede helft hervat, al werd Elwin Wezeman vrij snel vervangen door aspirant Mark, die de verdedigende rol op zich ging nemen. Mooi dat er aanwas is die straks de oudere garde kan gaan vervangen. De eerste minuten schoot Lars in het zijnet en kreeg Jordan ook een behoorlijke kans maar Muller zat duidelijk niet lekker in de wedstrijd. Corenos creëert wel meer druk richting doel van Scheemda en krijgt ook wel genoeg ruimte maar op de een of andere manier lukt het niet, loopt het niet, is het stroef in spel. Ook de beleving lijkt er niet geheel te zijn en Corenos is niet bij machte om het beeld om te draaien. Als voorbeeld een diepe bal over rechts waar Jordan en Lars beide achteraan gaan, ze elkaar in de weg lopen, Jordan uiteindelijk de bal voor kan brengen maar Lars dan niet op tijd in positie is om af te kunnen ronden.

Diezelfde Lars wordt onderuit gehaald en zou alleen op doel af hebben kunnen gaan. De scheids toont de verdediger de gele kaart waar rood toch in zulke situaties gegeven moet worden. Nadat de speler in kwestie blijkbaar de man nog wat commentaar toedient, krijgt hij met een tweede gele kaart alsnog rood. Ook de aanvoerder van Scheemda laat zich verbaal gelden en gaat ook op de bon. Scheemda moet in elk geval van 10 man de wedstrijd vervolgen. Corenos probeert hierna de score snel te openen maar het vizier staat niet op scherp.

Met twee frisse spelers, Lars wordt vervangen door Marcel en Tim door Migèl, hoopt Pesiwarissa dat de overtalsituatie ervoor kan zorgen dat de ban wordt gebroken en er wordt gescoord. Maar het elftal blijft volharden in het zoeken van moeilijke oplossingen in plaats van de ruimtes te benutten met snel en simpel spel.

Dan, tegen 16:00 uur fluit de scheidsrechter zomaar de wedstrijd af….. gestaakt!! De rest van de aanwezigen kijken elkaar aan en begrijpen er niet veel van. Maar blijkbaar heeft de fluitist zoveel kritiek te verduren gekregen dat hij er gewoon mee stopt. Resoluut loopt hij naar de kleedkamer.

Verbouwereerd schuifelen de supporters naar de uitgang en spelers blijven eerst rond de dug-out hangen. Allen hebben het idee dat het spel zo weer verder zal gaan. Maar blijkbaar was de beste man ‘klaar met Scheemda’ en wilde niet verder fluiten. De hoekvlaggen werden opgehaald, de spullen meegenomen.

Na een aantal goede gesprekken bleek de scheids toch bereid om het duel weer te vervolgen. Inmiddels 20 minuten verder gaat het duel weer verder. Corenos valt wel aan maar dwingt niks af, er is geen overtuiging. De verplichte pauze heeft het team helemaal geen goed gedaan, ook verdedigend niet. Met 10 man weet Scheemda gewoon aan te vallen en tot kansen te komen.

Marcel kopt een voorzet van Sven over waar ook hier ‘normaal’ gesproken een doelpunt uit komt maar ook nu weer geen goal. Sven wordt dan vervangen door weer een junior, namelijk Daan.

Ook leuk voor hem om in het eerste mee te spelen, goed voor de club!

De oude voetbalregel deed een paar minuten voor tijd weer eens gelden. Als je zelf niet scoort….

En jawel, een aanval van Scheemda brengt een speler in stelling die uit de draai de bal van een kleine 20 meter onderin de hoek van het doel schiet. Op zich een mooie goal en 0-1 voor de bezoekers.

In de fase na het staakmoment niet eens onverdiend, Corenos is naarmate de minuten verstrijken steeds slechter aan het voetballen en lijkt de automatismen helemaal kwijt. Als de scheidsrechter voor de derde keer affluit staat het dan ook met lege handen en ziet het de bekercompetitie als een nachtkaars uitgaan met per week een minder optreden.