• Corenos 1 is er helaas niet ingeslaagd om in de 4e klasse te blijven. Na een zinderende wedstrijd werd er uiteindelijk verloren na penalty's.

Tijdens de opkomt van beide ploegen was er meteen spektakel, supporters van beide ploegen hadden veel vuurwerk geregeld en dat gaf een prachtige sfeer.

Even voor half drie brak er boven Spijk een gigantische stortbui los, ondanks dat waren toch zo'n 300 toeschouwers. GEO kwam goed uit de startblokken en scoorde na 2 minuten spelen al doordat Corenos nog niet goed stond in de verdediging. Corenos kwam na 10 minuten spelen pas echt in het spel, en kreeg wat mogelijkheden. Na ongeveer een kwartier spelen kopte Raymon Balkema de gelijkmaker tegen de touwen. Na de 1-1 ging het spel op en neer. Willem Duinkerken moest een aantal keren handelend optreden maar ook zijn collega aan de andere kant. Vlak voor rust kwam GEO opnieuw op voorsprong. Een aanval van GEO werd niet goed verwerkt  door de Corenos defensie en kwam voor de voeten van de spits van GEO, hij haalde meteen uit, de bal werd van richting veranderd en belande in de goal. een pijnlijke terffer zo net voor rust.

Na de rust wisselde Corenos meteen twee keer, Germen Tamsma en Lars Baar kwamen het veld in. Corenos kreeg, met de wind in de rug, steeds meer kansen. Het zat Corenos niet mee. Corenos liet door het aanvallende spel veel ruimte liggen op het veld.  GEO loerde steeds meer op de counter maar kwam de 2e helft niet echt tot grote kansen. GEO kreeg het steeds zwaarder en ook de spelers waren aan het einde. Waar de Corenos supporters de hoop zo goed als zeker hadden opgegeven kwam de 2-2 uiteindelijk toch, uit een corner. Elwin Wezeman gaf de bal het laatste tikje.

Na 90 zware minuten kwam er nog eens 2x 15 minuten verlening bij. Waar iedereen dacht dat Corenos er op en er over zou gaan stond toch vreemd te kijken. Het was juist GEO dat meteen de aanval zocht. Na een voorzet van rechts gleed Alex Sarfo de bal binnen bij de 2e paal. Ook nu knakte Corenos niet maar ging het andermaal in de aanval. Ook nu kreeg Corenos weer aardig wat kansen, Joran Knot schoot rakelings naast evenals Jordan Muller. Toch kwam de 3-3, in de 118de minuut bracht Jordan Muller de bal opnieuw voor en kreeg Lars Baar de bal perfect op zijn hoofd.

Penalty's zou uitmaken wie de winnaar zou worden en in het seizoen 19/20 in de 4e klasse zou spelen. Corenos nam helaas de penalty's minder en verloor met 5-4.

Helaas, degraderen wil niemand maar toch zullen we volgend seizoen uitkomen in de 5e klasse. Als de indeling een beetje gunstig is hebben we ook dan veel derby's.

Volgend seizoen nieuwe rondes, nieuwe kansen.

Belangrijk is dat er niemand Corenos heeft verlaten en dat we zelfs twee aanwinsten mogen begroeten.

Volgende week sluiten we het seizoen af met The Highland Games. Graag zien we jullie dan tegemoet en anders tot volgend seizoen.