• ROODESCHOOL - Tijdens de competitie loze periode van twee weken, heeft Corenos afgelopen dinsdag een vriendschappelijk duel gewonnen van 5e Klasser Ezinge. Ezinge, dat bovenin meedraait werd eenvoudig opzijgezet. Corenos won met 4-1 door doelpunten van Anne-Jan t. Harkel, Jordan Muller, Lars Baar en Gerie Winkel.

    Voor de club uit Roodeschool breken zeer belangrijke weken aan. Want in de resterende vier competitiewedstrijden moet Corenos zich veilig weten te spelen om nacompetitie tegen Degradatie te kunnen ontlopen. Ter voorbereiding werd er tijdens de voetbal loze periode niet gekozen om op de zaterdagen te spelen, maar doordeweeks. Zo kregen de spelers in de weekenden vrijaf.

    Ezinge, dat fel wat start wilde gaan, kreeg de deksel op de neus. Want een zeer dominant Corenos nam direct vanaf het begin het initiatief in handen. Ezinge kreeg geen grip op de manier waarop Corenos speelde. Zo kreeg Corenos al binnen vijf minuten twee opgelegde kansen. De stand bleef echter 0-0. Ezinge-trainer Nieborg paste zijn speelwijze aan op die van Corenos om meer grip te krijgen op de lopende mensen van Corenos. Hierdoor kreeg Corenos van achteruit nog meer ruimte om te kunnen voetballen. Corenos wist echter weinig gebruik te maken van de geboden ruimte. Het baltempo lag veel te laag en er werd te lang aan één kant gespeeld. Anne-Jan bracht in de 22e minuut zijn ploeg op een verdiende voorsprong. Zijn voorzet werd slecht door de keeper van Ezinge verwerkt, die de bal door zijn handen liet glippen, 1-0. Niet lang daarna was het Jordan Muller die de bal vanaf links in de verre bovenhoek schoot, 2-0.

    Na rust hetzelfde spelbeeld, al werd Ezinge nog verder achteruitgedrukt. Hierdoor bleven de ruimtes voor Corenos klein, maar desondanks wisten zij wel de gaten in de Ezinge-defensie te vinden. Door goed voorbereidend werk van Jordan Muller aan de linkerkant, kon Corenos-aanvaller Lars Baar vrij inkoppen, 3-1. Het leek erop dat Corenos de score verder zou uitbreiden, maar het was Ezinge dat van een Corenos-fout kon profiteren. Oog in oog met Corenos-doelman Willem Duinkerken wist de Ezinge-spits de bal in het doel te krijgen, 3-1. Uiteindelijk besliste Gerrie Winkel de eindstand op 4-1, door de bal uit een scrimmage in het lege doel te werken.

    "Van onze kant was het een matige wedstrijd: De organisatie stond in de eerste helft niet goed en we hielden het baltempo veel te laag. We paste ons aan het niveau van de tegenstander. Voor ons weer een wijze les vanavond. Gelukkig wisten wij wel vier keer het net te vinden. Dat geeft vertrouwen".