• Corenos en Middelstum gelijk in “Post-Corona” oefenduel

  ROODESCHOOL – Na de welbekende en verplichte stop vanwege COVID-19 ofwel het Corona virus was het eindelijk weer mogelijk om een wedstrijd te mogen spelen. Wel met nog steeds wat maatregelen, waar de vrijwilligers van Corenos hun uiterste best hadden gedaan om ‘het verkeer’ in goede banen te leiden maar waar elke bezoeker uiteraard zelf verantwoordelijk is voor het handhaven van de richtlijnen. Middelstum was graag bereid om naar Roodeschool te komen en om 20.00 uur werd er afgetrapt. Het was één van de eerste duels en RTV Noord was zelfs present om verslag te doen van deze ‘Post-Corona’ oefenwedstrijd op het kunstgras.

  Oké, nog heel even terug dan. Corenos 1 speelde voor het laatst op 7 maart een competitieduel en stond op de 1e plaats van de ranglijst en met nagenoeg een periode op zak. Alle signalen stonden op groen om na één seizoen direct weer terug te komen in de 4e klasse. Hoe wrang was het dat de competitie niet kon worden uitgespeeld en besloten werd dat er geen promotie of degradatie zou plaatsvinden. Ook een verzoek bij de KNVB om alsnog een klasse hoger te mogen spelen werd niet gehonoreerd. Ergo, volgend jaar ‘gewoon’ weer beginnen in de 5e klasse.

  Trainer Pesiwarissa had maar liefst 21 spelers opgeroepen om deel te nemen aan dit duel. Bijna alle selectiespelers waren aanwezig en ook de jeugd werd betrokken. Het team waarmee de eerste helft werd begonnen :
  Kevin R. ; Anne-Jan, Enno, Chris, Raymond ; Joran, Kevin H., Jordan, Germen ; Sven en Sander

  Onder goede publieke belangstelling zagen de aanwezigen dat Middelstum iets feller uit de startblokken kwam. Al na één minuut werd het eerste schot op Riemeijer losgelaten maar die gaf nog geen krimp. Ook een tweede inzet van Middelstum vanaf de linkerflank bracht geen succes.

  Corenos beet van zich af en middels goed combinatiespel werd Sander in de 9e minuut alleen voor de keeper gezet. Hij maaide echter volledig over de bal en verprutste daarmee een grote kans. Na ongeveer een kwartier spelen liet een aanvaller van Middelstum zien hoe het wel moest en scoorde na een fraaie actie de 0-1. Daarbij moet opgemerkt worden dat de verdediging van Corenos nog in de 1,5 meter modus zat want er werd behoorlijk ruim gedekt.

  Ondanks de voorsprong gaat het spel gelijk op. Middelstum combineerde iets makkelijker en Corenos zoekt wat meer maar kan wel mee waardoor het spel zich met name op het middenveld afspeelt. Na een half uur spelen mag Middelstum een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld. De ingebrachte bal wordt met de billen door een speler van de bezoekers binnen gewerkt waar de spelers van de thuisploeg elkaar vol onbegrip aankijken. Keeper Kevin kan er weer weinig aan doen 0-2.

  Het wordt dan even wat onvriendelijker, er komt een beetje een derby-achtig sfeertje. Kevin Haan maakt een te harde overtreding en mag 5 minuten aan de kant gaan afkoelen. Slechts bij vlagen weet Corenos iets te creëren. Sander krijgt wat kleine mogelijkheden maar hij vindt niet het doel waarnaar hij streeft en het blijft hierdoor bij de 0-2 stand als de scheidsrechter het eerste bedrijf beëindigt.

  Na rust treden als gezegd de andere spelers aan. De opstelling in de tweede helft wordt dan:
  Edwin ; Kevin P, Wouter, Wesley, Raymond ; Erwin, Rabbi, Tim, Roel ; Migèl en Marcel

  De bal rolt weer en ook nu speelt Corenos met een 4-4-2 formatie. Marco heeft duidelijk aangegeven wat spelers wel en wat niet moeten doen om de teamtaktiek te laten werken. Soms lijkt het daardoor dat spelers niet door willen jagen maar dat is juist de opdracht.

  Corenos is met de fysiek sterke Marcel balvaster voorin en waar mogelijk kunnen Tim over links of Migèl over rechts de ruimtes in duiken. Het team genereert wat kansjes en krijgt een helpende hand toegestoken van de leidsman die bij een actie van Corenos in het strafschopgebied een overtreding waarneemt en een penalty toekent. Er zijn weinig protesterende Middelstumers dus zal er een kern van waarheid in dit besluit zitten. Marcel gaat achter de bal staan en prikt de “Anschlusstreffer” binnen 1-2. Er is dan 15 minuten gespeeld.

  Na zo’n 20 minuten zet een hele mooie steekpass de rechtsvoor van Middelstum alleen voor keeper Edwin. Edwin, 15 jaar en talentvol, weet met een puike redding een goal te voorkomen.

  Corenos probeert het zeker, dat moet gezegd, maar is nog niet doortastend genoeg om grote kansen af te dwingen. Soms komt er een speler door maar komt de bal net niet goed voor of weet een verdediger goed op te treden. Na een half uur in de tweede helft volgt een tweede strafschop. Rechts in de 16 meter is de back iets te laat met zijn tackle en maakt een overtreding. Marcel is wederom de speler die direct de bal opeist en, ondanks dat de keeper in de goede hoek duikt, schiet de gelijkmaker binnen 2-2.

  Het lijkt op een gelijkspel af te stevenen. Toch zien de toeschouwers nog een situatie die menigeen al tot doelpunt had gerekend. Middelstum mag namelijk een hoekschop nemen en keeper Edwin gaat onder de bal door. Recht voor het doel lijkt Middelstum te scoren maar op miraculeuze wijze gaat de bal, ondanks meerdere pogingen, niet in het doel en blijft het 2-2.

  Zo eindigt deze eerste wedstrijd sinds 4 maanden in een gelijkspel waarmee de eerste meters weer in de benen zitten. Laten we hopen dat we toe kunnen werken naar een normale competitie waarin we ook weer als supporters, van welke club dan ook, normaal naar ons cluppie kunnen gaan. Iedereen het beste gewenst en blijf gezond!