• Corenos heeft alles in eigen hand na winst op Poolster

    SPIJK - Na de 1-2 bekerwinst op v.v. Poolster uit Spijk hebben de Roodeschoolsters de volle buit uit de afgelopen twee wedstrijden weten te halen. Hierdoor heeft Corenos alles in eigen hand en en kan het volgende week ten koste van 3e Klasser FC Zuidlaren de volgende ronde halen als er minimaal gelijk wordt gespeeld. Voor Corenos scoorde Lars Baar en maakte Poolster een eigen doelpunt.

    Ten opzichte van vorige week, mochten vandaag Robert van Dijken, Anne-Jan ten Harkel en Migel van Gennip aan de aftrap verschijnen. Voor laatstgenoemde was het helemaal speciaal, omdat hij eind vorig seizoen de overstap maakte van Poolster naar Corenos.

    Corenos begon voortvarend aan de wedstrijd. Dat resulteerde al direct in een vroege voorsprong van de Roodeschoolsters, 0-1. Lang konden de Roodeschoolsters niet genieten van deze voorsprong, want vier minuten later was het Poolster-aanvoerder Bijlsma die zijn ploeg op gelijke hoogte zette, 1-1. Het publiek kon er eens goed voor gaan zitten, want het beloofde een ware spektakel te gaan worden. In deze fase was het aan beide kanten slordig. Toch wist Corenos gebruik te maken van de ruimte achter de Poolster-defensie. Zo ook in de 15e minuut, toen Lars Baar de diepte in werd gestuurd. Zijn voorzet werd door een eigen Poolster-speler in het eigen doel verwerkt. Corenos rook meer en drong steeds meer aan. Poolster had duidelijk moeite met de gekozen tactiek van de Roodeschoolsters, die constant een man extra op het middenveld creerde.

    In de rust werd de moegestreden Robert van Dijken vervangen door Wouter Wieringa. Poolster-trainer Danhof stuurde zijn mannen in een gewijzigde opstelling de wei in, op jacht naar de gelijkmaker. Maar het was Corenos die het betere van het spel had en een groot aantal scoringskansen kreeg. Migel van Gennip had zijn team verder in het zadel kunnen helpen als hij de bal langs de Poolster-doelman had kunnen schieten, maar de Poolstergoalie verkwam dat. Na 60 minuten spelen werd Van Gennip vervangen door Marcel Dijkstra. Corenos domineerde, speelde agressief op de bal en hield de linies kort op elkaar. Na 90 minuten spelen bleef de 1-2 op het scorebord staan.

    Volgende week zaterdag komt de kampioen van vorig seizoen, FC Zuidlaren, op bezoek. Ook zij wisten tot nu toe de volle winst te halen. Het zal aan de Zuster Kortestraat een finale worden, met de kanttekening dat Corenos met een gelijk spel een ronde verder zal komen. FC Zuidlaren beleeft nare herinneringen aan Corenos, want de Roodeschoolsters wisten vorig seizoen maar liefst vier punten van de latere kampioen af te snoepen.