• Corenos JO-15 - ASVB/Wedde JO-15

  Na een moeizaam gelijk spel tegen KRC/ZEC was het op 6 juni 2019 om 19.00 uur zover, onze JO-15 kon kampioen worden tegen ASVB/Wedde JO-15. Er moest gewonnen worden, anders zou de concurrent de Heracliden kampioen zijn.

  De spanning was groot voor de wedstrijd, dit kwam mede doordat een drietal spelers afwezig waren. Leontien die al lang hinder heeft van een pijnlijke kuit, maar gelukkig weer op de weg terug is. Jurjen, ook een talentvol wielrenner, was tijdens de wielerronde Roodeschool-Warffum-Roodeschool hard gevallen in de sprint, hij hield hier een pijnlijke knie aan over. En last but not least was Stefan afwezig, hij moest de stranden van Normandië  verdedigen, omdat er sprake van was dat de Duitsers op deze dag een invasie gepland hadden. Het was hierdoor een hele puzzel voor de staf om een goed uitgebalanceerd team de wei in te krijgen. Maar gelukkig waren het Stefan en Ronny die het koppie er goed bij hadden en het juiste team het veld in stuurden.

  Om 19.00 uur werd er afgetrapt, de belangen waren groot voor deze wedstrijd, de KNVB had daarom oud internationaal scheidsrechter Eppe Scholtens en zijn assistent Jan Wijnand Brouwer, al 3 jaar bekroond met de titel eerlijkste grensrechter van Nederland, aangesteld. De wedstrijd ging voortvarend van start, er werden binnen 10 minuten 2x gescoord. Het team stond vanaf de eerste minuut goed te voetballen, met strijd, passie en nooit tevreden te zijn. Onze keeper Edwin coachte zijn verdediging scherp. Broer Remco onze laatste man, die dit seizoen veel fysieke problemen kende, maar door zijn onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen, wekelijks een rots in de branding was. Mirjam, dochter van oud-prof Berend Brouwer, laat de laatste tijd zien dat ze het spelen als voorstopper niet van een vreemde heeft en een verschrikking is voor iedere spits. Xander, onze linksback, schakelde zonder problemen de tegenstander hun beste man uit. Op rechtsback begon Arnold, het schijnt dat hij het hardste schot van de provincie Groningen heeft, er is laatst een snelheid gemeten van 290 km/h. In de eerste helft werd nog 3 keer gescoord en het zag er goed uit. Het centrale duo Bram en Rohan had het middenveld stevig in handen. Bram geroemd door zijn snelheid en perfectionisme zorgde in de omschakeling steeds voor een overtal situatie. Rohan verdeelde het spel prima door zijn goede spel inzicht, Rohan wordt ook wel de nieuwe Xavi genoemd.

  Tijdens de rust hebben wij als team via een video gesprek contact gezocht met Stefan in Normandië, omdat de situatie daar verontrustend was en indien nodig wij extra versterking die kant op zouden sturen. Gelukkig had Stefan alles onder controle en konden wij ons weer richten op de wedstrijd.

  In de tweede helft waren Thorsten, Marc en Erwin gewisseld. Thorsten had vorige week de titel Rookie of the Year gekregen en heeft als jonge speler veel progressie geboekt. De alles kunner Marc was vandaag ook weer van grote waarde door zijn inzet en onverzettelijkheid. Erwin normaal gesproken speler van de B-selectie voegde door zijn snelheid iets extra's toe aan de groep. Bovengenoemden werden vervangen door Jeremy, Yoooorick en Roan. Voor het trainingsbeest Jeremy zaten tientallen scouts op de tribune, er gaan geruchten dat Paris Saint German een bod aan het voorbereiden is van 75 miljoen, de technisch directeur van Corenos heeft al aangegeven dat ze dit bod te laag vinden. Yorick is verreweg de intelligentste speler, hij heeft voor elk probleem een passend antwoord. Er werd in de tweede helft nog 3x gescoord door het spitsen duo D&R, oftewel Daan en Roan. Het spitsen duo is een echte twee-eenheid, die elkaar alles gunnen.

  Toen het laatste fluitsignaal klonk, rende de 3000 aanwezige supporters het veld op om het behaalde kampioenschap samen met hun spelers te vieren. Aanvoerder Bram kreeg van bondsvoorzitter Bart Rogaar de kampioensbeker uitgereikt. Bram antwoordde voor FOX-sport dat het een onvergetelijk seizoen was en dat het naar meer smaakt. Ook was er nogmaals contact gezocht met Stefan in Normandië. Hij wist te melden dat de kust veilig was, het was vals alarm.