• Zaterdag 18 mei was het dan zover: de derby tegen De Heracliden. Hier was al een tijd naar toe geleefd, nu moest het gebeuren. Corenos en De Heracliden strijden samen met KRC/ZEC om de 1e plaats, afgelopen donderdag had De Heracliden gewonnen van KRC/ZEC dus de wedstrijd van vandaag is medebeslissend voor het kampioenschap. Diegene die vandaag wint doet goede zaken.

De Heracliden starte sterk en zette Corenos onder druk, tot echt grote kansen kwam het niet maar de bal was vooral op de helft van Corenos te vinden. Na ongeveer 10 minuten wisselden Yorick en Mark van positie, Yorick ging naar linksachter en Mark nam de rechtsback positie over. Daarna begon het iets beter te draaien en beet Corenos iets meer van zich af. Even later kwam Arnold het veld in voor Thorsten, hierdoor ging Mark op rechtshalf spelen en werd Arnold rechtsachter. Corenos kwam er een paar keer goed door en na een pass vanaf het middenveld naar Jurjen, die op zijn vertrouwde linkshalf plek stond, werd de bal voorgegeven richting spits Daan. Hij ronde prima af en knalde de bal over de keeper heen, 1-0. Er waren op dat moment ongeveer 25 minuten gespeeld. Tot aan de rust ging het spel heen en weer en probeerde De Heracliden een goal te forceren maar tot grote kansen kwamen ze niet en kreeg Corenos het moeilijk omdat ze zelf de bal niet snel genoeg wegpeerden maar het voetballend wilden oplossen.

Na de rust begon De Heracliden opnieuw sterk maar het was Mark die na een aanval over links, na een combinatie tussen Jurjen en Daan, de bal voor zijn voeten kreeg omdat Roan en de verdedigers van De Heracliden de bal volledig misten. Mark dacht niet na en schoot de bal met een boog vanaf de 16 meter over de keeper van De Heracliden heen, 2-0. Zoals het een derby betaamt gooide De Heracliden er nog een schepje bovenop en moest het centrale duo op het middenveld, Rohan en Stefan, alle zeilen bijzetten om de gaatjes dicht te lopen. Achterin bleven ze geconcentreerd maar door een overtreding van Bram mocht De Heracliden een vrije trap nemen. Helaas voor Edwin en Corenos ging deze vrije trap erin en stond het dus 2-1. De Heracliden rook bloed en ging vol op de aanval maar Remco, Bram, Arnold en Yorick zorgden er telkens voor dat de ballen goed verdedigd werden. Edwin redde Corenos nog een keer door goed uit te komen. In de 55e minuut scoorde Daan na een prima voorzet van Roan de bevrijdende 3-1. Even later scoorde Corenos zelfs 4-1 maar deze goal werd helaas afgekeurd vanwege buitenspel (het filmpje dat u hieronder kunt zien toont echter dat het geen buitenspel was maar dat is niet anders). De Heracliden probeerde nog vanalles maar tot echte uitgespeelde kansen kwamen ze niet en zo is Corenos de terechte winnaar.

Nu nog 2 finales tegen respectievelijk SJO KRC/ZEC uit en SJO ASVB/Wedde thuis.

Klik op de foto hieronder om naar Flickr te gaan, kies dan voor het album Corenos JO15 - De Heracliden JO15-2, onderaan staat het filmpje.