• ROODESCHOOL - Afgelopen zaterdag behaalde Corens op eigen veld een 6-0 monsterscore op Westerlee. Gezien het programma van de concurrenten moest er gewonnen worden om zo een aantal concurrenten op de ranglijst voorbij te stevenen. De score had veel hoger uit kunnen vallen, als men iets scherper was bij de afwerking. Voor Corenos scoorde Anne-Jan t. Harkel, Marcel Dijkstra, Sander Brouwer en Lars Baar (2).

    Op het zonovergoten sportpark aan de Zuster Kortestraat in Roodeschool speelde Corenos 2 tegen Bedum 5 een zeer aantrekkelijke wedstrijd. De Roodeschoolsters trakteerde de mannen uit Bedum op een 7-4 nederlaag. Om 14.30 uur trad het 1e elftal aan tegen Westerlee. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg voor aanvang van de wedstrijd 12 punten. Bij winst op Westerlee en de gunstige uitslagen van de concurrenten, zou Corenos zo maar een aantal plekken kunnen stijgen op de ranglijst.

    Corenos miste in aanloop naar deze wedstrijd een aantal basisspelers. Zo was o.a. Corenos-aanvaller Germen Tamsma geschorst en hersteld aanvoerder Kevin Haan van een liesblessure. Tijdens de wedstrijdbespreking gaf trainer Pesiwarissa zijn spelers de opdracht om zo snel mogelijk een goal te maken in de hoop dat er iets zou ‘knakken’ bij de Oranjehemden. Vorige week gaf Westerlee-trainer Guus Zantinga voor de camera van Eemsmondsport al aan dat zijn ploeg gedegradeerd was. En met een snelle tegengoal zou Westerlee het al snel kunnen gaan opgeven. Corenos begon voortvarend aan de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Jordan Muller een dot van een kans. Hij zag zijn inzet gepareerd worden door Westerlee-doelman Hofste. Enkele minuten later was het dan wel raak, toen Lars Baar vanaf rechts Marcel Dijkstra bediende. Hij schoot de bal hoog in het doel, 1-0. Na de 1-0 verzuimde Corenos om de trekker over te halen. In plaats daarvan was het Westerlee dat in deze fase van de wedstrijd de gelijkmaker verdiende. Het spel oogde aan Corenos-zijde slordig en gehaast: ballen stootte van de voet af, er werden te veel lange ballen gespeeld en het spel oogde te statisch. Maar gelukkig voor de Corenos-supporters was het Jordan Muller die vlak voor rust de score uitbreidde. Met een prima loopactie kon hij de bal langs doelman Hofste spelen, 2-0. Toen Corenos naar de rust snakte om de boel weer op order te kunnen krijgen, was het Anne-Jan die de 3-0 op het scorebord liet verschijnen. Met een geweldige afstandsschot was deze bal onhoudbaar voor Hofste, die geblesseerd in het doel stond.

    Na rust bleef Westerlee-doelman Hofste in de kleedkamer achter. Zijn plek onder de lat werd overgenomen door een veldspeler. Corenos probeerde nu meer vanuit de korte combinaties te spelen met daar omheen lopende mensen. Het spel oogde nu ook veel beter dan de eerste helft. In een tijdsbestek van 3 minuten was het Lars Baar die voor de 4-0 en 5-0 zorgde. Corenos wilde in deze fase ook aan het doelsaldo gaan werken. Met een schot op de paal en lat, bleef de 5-0 op het bord lang staan. Uit voorzorg haalde Pesiwarissa Marcel Dijkstra, Joran Knot en Robert Knol naar de kant. Zij werden vervangen door Sander Brouwer, Erwin Dijkstra en Raymon Balkema. Sander Brouwer bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt in de 90e minuut, 6-0. Na afloop was de vreugde groot, want de concurrenten hebben wat punten laten liggen, waardoor Corenos weer een aantal plekken op de ranglijst kon stijgen.