• Corenos knikkert 4e Klasser Heiligerlee uit bekertoernooi

    ROODESCHOOL – Een prachtige ambiance aan de Zuster Kortestraat in Roodeschool. Het vormde zaterdagavond het decor voor de knockoutfase van het KNVB Bekertoernooi tussen Corenos en Heiligerlee. In een uiterst aantrekkelijk duel wisten de Roodeschoolsters verdiend de volgende bekerronde te halen door o.a. drie doelpunten van Jordan Muller.

    Trainer Marco Pesiwarissa en diens assistent Bart Moes hadden voor dit duel een plaats geruimd voor Arjen Tamsma. Het bleek achteraf een tactische keuze te zijn geweest, inspelend op de speelwijze van de tegenstander. Nadat Corenos aftrapte voor de wedstrijd, werden de intenties van de gasten duidelijk: de tegenstander vroegtijdig onder druk zetten. Maar Corenos kon hier makkelijk onderuit voetballen door goed positiespel. De organisatie aan Corenoszijde stond in deze fase nog niet goed, maar na enkele aanpassingen vanaf de zijkant werd snel duidelijk dat Arjen Tamsma aan één van de twee spitsen werd gekoppeld. Hierdoor kwam Corenos in een 1-5-3-2 te spelen, het systeem waar Corenos vorig seizoen goede resultaten mee behaalde en dus voor de spelers niet geheel onbekend. Heiligerlee had met deze aanpassing duidelijk moeite mee. De vier verdedigers bleven achterin met vier man op lijn spelen, waardoor Corenos op het middenveld gemakkelijk de vrije man kon zoeken. Dit resulteerde dan ook in een aantal mooie aanvallen aan Corenoszijde. Corenos nam in deze fase ook de overhand, zat korter op de mensen en schuwde de duels niet. Dit resulteerde in een prachtige aanval over de linkerkant, dat bekroond werd met een doelpunt. Lars Baar gaf een voorzet vanaf links. De bal belande bij Nico de Vries die de bal keurig aflegde op de inlopende Jordan Muller, die zijn inzet door de benen van de keeper in het doel zag belanden, 1-0. Corenos bleef aandringen en Heiligerlee kwam amper aan voetballen toe. Mede ook door goed verdedigend werk aan Corenoszijde. Ook Heiligerlee besloot wat aanpassingen te doen. De nummer 10 kwam dichter bij de spitsen te spelen en vanuit de laatste linie werd er een verdediger naar voren geschoven. Hiermee werd Corenos in de kaart gespeeld, want door deze aanpassing ontstond er nog veel meer ruimte op de flanken. Zo ook in de 32e minuut toen Lars Baar in het zestienmeter werd neergelegd, toen hij de bal in de ruimte achter de defensie ontving. Jordan Muller nam plaats achter de bal, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Met een 1-0 voorsprong gingen beide teams aan de thee.

    Na rust geen wijzigingen aan Corenos-kant, maar wel bij Heiligerlee. Heiligerlee-trainer Jules Blaauw stuurde zijn manschappen nu in een 1-3-4-3 systeem het veld in op zoek naar de gelijkmaker. Maar tot dusverre had Corenosdoelman Willem Duinkerken nog niets te doen gehad. Corenos-aanvaller Lars Baar bleek een ware plaag te zijn voor de Heiligerlee-defensie. Met zijn enorme snelheid was hij amper af te stoppen. In de 57e minuut werd diezelfde Lars Baar wederom neergelegd in het strafschopgebied, waardoor de bal voor de tweede keer op de stip werd neergelegd. Wederom nam Jordan Muller plaats achter de bal. Nu verzuimde hij niet en schoot de bal onberispelijk binnen, 2-0. Hierna werd de moegestreden Arjen Tamsma vervangen door Enno Braam. Corenos bleef de betere ploeg. Ook de supporters zagen een goed spelend Corenos op het veld. Heiligerlee bleef het proberen, maar had weinig in te brengen omdat de thuisploeg er fel bovenop zat. In de 63e minuut gooide Jordan Muller de wedstrijd definitief op slot. Hij krulde de bal vanaf de corner in één keer het doel in, 3-0. Tijd om te gaan wisselen: Wouter Wieringa en Robert van Dijken kwamen binnen de lijnen voor Nico de Vries en Jordan Muller. Het was vanaf dat moment even zoeken naar elkaar en naar de posities. Dit leverde direct ook een doelpunt op voor Heiligerlee. 3-1. Heiligerlee geloofde er nog in, maar Lars Baar maakte daar een einde aan door de 4-1 binnen te tikken.

    Sinds lange tijd heeft Corenos zich geplaatst voor de volgende bekerronde. De bekerwinst op o.a. Poolster en FC Zuidlaren bleek voor velen een verassing te zijn. Bij Corenos weet men wel beter…