• Corenos krijgt te weinig tegen 3e Klasser Omlandia

    Een week nadat de Corenosselectie weer voet zette op Hollandse bodem, stond de kraker SV de Heracliden – Corenos op het programma. Helaas, en tot grote teleurstelling van de Corenosselectie, werd deze wedstrijd vanwege een onbespeelbaar veld afgelast.

    Als schaduwwedstrijd stond de uitwedstrijd tegen 3e Klasser Omlandia op het programma. De club uit Ten Boer kent een moeilijke fase in de competitie. Met twaalf punten bezetten zij momenteel de 10e plaatst. Eveneens als Corenos, dat weliswaar een klasse lager uitkomt.

    Vanaf het begin werd al meteen duidelijk dat Corenos deze wedstrijd als een serieuze test zag. Hoofdtrainer Pesiwarissa koos ook ditmaal voor zijn vertrouwde basiselftal. Echter, na twaalf minuten spelen moest Pesiwarissa noodgedwongen gaan wisselen. Germen Tamsma had storingsdienst en moest het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Zijn vervanger was Tim Uil. Corenos had al vroegtijdig de leiding kunnen nemen, maar het verzuimde de kansen af te maken. Ook Omlandia had de score kunnen openen, maar Christiaan Buntjer (de stand-in van Mark Monden) verrichte prima keeperswerk. Met een brilstand gingen beide ploegen aan de thee.

    Na rust moest Omlandia noodgedwongen haar laatste wissel toepassen; de assistent-trainer moest invallen. Aan de andere kant bleven de wissels aan Corenoszijde op de bank zitten. Zij mochten later invallen. Met dezelfde elft als vóór rust ging Corenos op jacht naar de openingstreffer. Er was een vrijebal voor nodig om de score open te breken. Vanaf 28 meter mocht Joran Knot aanleggen. Met een hard schot belandde de bal langs de muur in het doel, 0-1. Omlandia wilde het hier niet bij laten zitten en zeker geen gezichtsverlies lijden tegen een 4e Klasser. Ondertussen werden Elwin Wezeman, Kevin Pathuis, Anne-Jan ten Harkel en Lars Baar vervangen door Robert van Dijken, Marc Spriensma , Marcel- en Erwin Dijkstra. Het spelbeeld veranderde door al die wissels niet. Corenos had, net als in het eerste bedrijf, nog steeds het betere van het spel. Invaller Marcel Dijkstra had de score verder uit kunnen bouwen, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. Niet veel later was het de beurt aan Anne-Jan ten Harkel, die weer in het veld kwam voor Raymon Balkema. Vlak voor het Omlandia-doel speelde hij de bal iets te hard naar Sven Knot, waardoor ook deze kans om zeep werd geholpen.

    Een hele oude voetbalwet luidt: “Als je zelf niet weet te scoren…”. En zo geschiedde, al was daar wel een overtreding aan Corenoszijde voor nodig. De goed fluitende leidsman legde de bal op de stip. Buntjer dook nog wel de goede hoek in, maar de bal werd met de juiste snelheid in de hoek geschoten, 1-1. Ook na de 1-1, en nadat Omlandia achterin één op één speelde, had Corenos nog diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na 90 minuten spelen vond de scheidsrechter het wel welletjes en was de teleurstelling na afloop aan Corenoszijde groot. “Je speelt toch tegen een 3e Klasser en dan wil jij je van je goede kant laten zien als club. Dat hebben we dan ook geprobeerd alleen jammer dat de kansen er niet in gingen. Als de wedstrijd in een 1-5 overwinning voor Corenos was geëindigd, was dat niet eens geflatteerd geweest. We hebben een goede pot voetbal op de mat gelegd en hopelijk kunnen we deze lijn ook in de competitie doortrekken”.