• Corenos maakt mooie herinneringen in Torremolinos en legt goede basis neer voor de tweede seizoenshelft

  TORREMOLINOS – Het was nog even onzeker of de geplande trip van de Corenosselectie naar de Spaanse Torremolinos door zou gaan, maar toen alle seinen op groen stonden en iedereen negatief getest was, reisde de groep van 36 personen alsnog af. Drie nachten en vier dagen zou de trip uiteindelijk duren. Hieronder een kort verslag voor onze supporters. 

  Zondag 16 januari 2022

  Alle benodigde voorzorgsmaatregelen werden genomen om met de Corenosselectie af te kunnen reizen. Rond zaterdag middernacht verzamelden de selectie zich in de kantine. Om 01:30 uur kwam de bus van Paulusma Reizen al voorrijden. Nadat we onze buschauffeur Hans van koffie hadden voorzien, werden de koffers ingeladen, een mondkapje opgedaan en een plaats in de bus opgezocht. Mede doordat het rustig op de weg was, kwam de selectie rond 05:30 uur aan op Eindhoven Airport. De sfeer zat er toen al goed in. “Club entertainer” Jordan Muller zorgde voor muziek en zelfs een kleine polonaise tussen al die wachtende medepassagiers. Die het zichtbaar gezellig hadden en de muziekkeuze konden waarderen. 

  Foto: Jordan Muller hier dansend door tussen de passagiers

  Rond de klok van 10:30 uur zet de Corenosselectie voet op Spaanse bodem. Na het vertonen van onze Spaanse QR-code liepen we richting onze bus om ons naar het hotel te brengen. Aangekomen bij het hotel, de rit duurde een kleine 15 minuten, konden wij direct inchecken en aansluiten voor de verplichte lunch. De middag kregen de spelers vrijaf. Velen zochten hun heil in één van de vele bars en cafés die Torremolinos rijk is. Het werd die dag uiteindelijk een lange avond/ nacht. 

  Maandag 17 januari 2022

  Ontbijten om 08:30 uur. De eerste boetes voor te laat komen worden uitgedeeld. Ook eerste training stond op het programma. Niet alle spelers waren fit uit hun bed gekomen. Er werd getraind op het sportcomplex van voetbalclub El Pinar, een mooi dorpje in de bergen met een mooi uitzicht op de steden Malaga en Torremolinos. Na een korte warming-up werden de spelers onderworpen aan de welbekende piepjestest. Sommige uitslagen waren zeer verassend te noemen. Het gerucht ging dat de afstand niet exact op 20 meter was uitgezet. Uiteindelijk was het Kevin Pathuis die de piepjestest met vlag en wimpel uitliep, stap 14.

  Tijdens de training streek ook de selectie van Hoofdklasser Feyenoord neer in El Pinar. Onder toeziend oog van de Rotterdammers werkten de Roodeschoolsters hun training af. De training werd afgesloten met diverse estafettevormen, waarbij de spelers een koprol moesten maken of tien kleine rondjes om de bal moesten lopen. Dit leverde hilarische beelden op. 

  Foto: Het trainingscomplex in El Pinar tijdens ons verblijf

  Na de training per bus weer terug naar het hotel om ons vervolgens klaar te maken voor een ‘dagje Malaga’met de trein. In Malaga aangekomen duurde de wandeltocht een kleine drie kwartier alvorens de eerste strandtent werd gevonden. De selectie kon eindelijk genieten van een welverdiende biertje. Rond middernacht keerde de selectie weer terug naar Torremolinos, waar de meeste spelers diverse kroegen opzochten. 

  Dinsdag 18 januari 2022

  Ook nu kon de boetepot gespekt worden. Om 08:30 uur waren slechts 14 spelers die op tijd waren. Het zag er niet naar uit dat er 11 tegen 11 gespeeld kon worden. Klokslag 09:30 uur vertrok de bus van het hotel richting het sportcomplex. De bus vertrok uiteindelijk met 23 selectiespelers naar het complex. Er werden twee groepen gemaakt, een mix van 1e en 2e elftalspelers.

  Uiteindelijk was het team van hoofdtrainer Marco Pesiwarissa dat aan het langste eind trok. Zij wonnen met 4-3 van het team dat gecoacht werd door Gerrie Terpstra. Nadat scheidsrechter Franz Thon voor het einde van de wedstrijd floot, werd door het winnende team een elftalfoto gemaakt.

  In de middag kregen de spelers vrijaf. Sommigen zochten verkoeling in het zwembad op de bovenste verdieping, sommigen verkende de omgeving van Torremolinos en een aantal spelers bleef op het terras van het hotel zitten. De trainers Marco en Gerrie en Erwin Dijkstra vertrokken per taxi naar het havenstadje Benalmadena, waar een goede vriend (Jules) van de beide trainers woont. Later sloten ook een groep van 5 personen aan met o.a. Jordan Muller, Kevin Riemeijer en Patrick Kooi. Onze vriend Jules maakte hier voor het eerst kennis met de “Jägerbom”, een drankje wat hem nog heel lang zal bijblijven. Voordat de groep per taxi weer terugreed richting Torremolinos, werd eerst onze Jules thuisgebracht. Ook nu werd de nacht in Torremolinos afgesloten. 

  Woensdag 19 januari 2022

  Vóór 11:00 uur moest iedereen zich uitchecken. De koffers werden op één kamer verzameld. Hoofdtrainer Marco Pesiwarissa regelde 9 taxi’s richting Benalmadena. Daar zou de groep het trainingskamp afsluiten in Sport Bar O’Neills. Aangekomen in de haven van Benalmaldena werd de groep door diverse proppers aangesproken om bij hen een drankje te komen doen, maar de selectie had maar 1 locatie op het oog: O’Neills bar. Voor het personeel kwamen wij als geroepen. Er zaten een handvol mensen, maar zij maakten plaats voor de 36 man van Corenos. In al die dagen had het personeel nog nooit zo druk gehad. Zij liepen af en aan met bier, Jägerboms, cola (!) en diverse hapjes. Na een geweldige middag, waarin het Corenosclublied door de straten van Benalmadena galmden, vertrok de groep om 16:00 uur per taxi richting het hotel om de koffers te pakken. Het einde was in zicht. 

  Dit keer geen vertraging door een brand op de airport. Al vertrok het vliegtuig bijna zonder Cris Uil, Joran Knot en Daniël Uil. Nadat hun namen werden opgeroepen, konden zij alsnog mee in het vliegtuig. De terugreis verliep soepel. 

  De selectie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend. Dit was voor veel spelers de overtreffende trap van Benidorm. Sommigen reisden voor het eerst mee met de selectie. Ook zij vonden hen geweldig. En onze grote vriend Jules, die het al zo zwaar had, heeft beloofd de volgende trip met ons mee te gaan.